Wannabe Chef

Cukormentes, csokoládés banán fagylalt

vegánfagyiHa készítettetek már valaha cukormentes, krémes banán fagylaltot, akkor tudjátok, hogy roppant egyszerű az egész művelet. Semmi másra nincs szükségünk, csak néhány darab fagyott banánra, és a technika csodát fog művelni vele. A meghámozott banánokat pár centis darabkákra vágjuk és egy tálcára vagy nagyobb tálra fektetve két vagy három órára a fagyasztóba tesszük úgy, hogy a szeletek ne érjenek össze (a fagyos darabokat könnyebb lesz kivenni, ha nem ragadnak össze). Miután kivettük a fagyasztóból, késes robotgépbe tesszük a fagyott banánokat, és addig keverjük, míg krémes állagúvá nem válnak. Ez kb. 3-4 percig tart. Ne ijedjünk meg, ha az elején a robotgép kicsit hangos lesz vagy elkezdi dobálni magát… A blogra korábban felkerült már egy banán fagylalt változat, amibe kevertem aszalt gyümölcsöt és kesudiót is. Ez a csokis verzió semmi mást nem tartalmaz, csak banánt és cukormentes kakaóport (vagy karobport). Az Instagramon találtam rá erre a csokis csodára @parisbyvegan oldalán, és azonnal el akartam készíteni. Külön le sem írom a receptet, mert annyira egyszerű. A hozzávalók 3 fagyott banán és 3 teáskanál cukrozatlan kakaópor (vagy karobpor). A fenti módon készítjük el, a fagyott, megkeményedett banán karikákat és a kakaóport késes robotgépbe teszem és az egészet néhány percig turmixolom, keverem, egészen finom, krémes, fagylalt állagúra. Keverés után a krémet egy tálba öntöm, zabpehellyel szórom meg. Azonnal kanalazható. 🙂

A facebookon is megtalálsz, itt az oldalam.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!