Ha készítettetek már valaha cukormentes, krémes banán fagylaltot, akkor tudjátok, hogy roppant egyszerű az egész művelet. Semmi másra nincs szükségünk, csak néhány darab fagyott banánra, és a technika csodát fog művelni vele. A meghámozott banánokat pár centis darabkákra vágjuk és egy tálcára vagy nagyobb tálra fektetve két vagy három órára a fagyasztóba tesszük úgy, hogy a szeletek ne érjenek össze (a fagyos darabokat könnyebb lesz kivenni, ha nem ragadnak össze). Miután kivettük a fagyasztóból, késes robotgépbe tesszük a fagyott banánokat, és addig keverjük, míg krémes állagúvá nem válnak. Ez kb. 3-4 percig tart. Ne ijedjünk meg, ha az elején a robotgép kicsit hangos lesz vagy elkezdi dobálni magát… A blogra korábban felkerült már egy banán fagylalt változat, amibe kevertem aszalt gyümölcsöt és kesudiót is. Ez a csokis verzió semmi mást nem tartalmaz, csak banánt és cukormentes kakaóport (vagy karobport). Az Instagramon találtam rá erre a csokis csodára @parisbyvegan oldalán, és azonnal el akartam készíteni. Külön le sem írom a receptet, mert annyira egyszerű. A hozzávalók 3 fagyott banán és 3 teáskanál cukrozatlan kakaópor (vagy karobpor). A fenti módon készítjük el, a fagyott, megkeményedett banán karikákat és a kakaóport késes robotgépbe teszem és az egészet néhány percig turmixolom, keverem, egészen finom, krémes, fagylalt állagúra. Keverés után a krémet egy tálba öntöm, zabpehellyel szórom meg. Azonnal kanalazható. 🙂
A facebookon is megtalálsz, itt az oldalam.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: