Wannabe Chef

Foltos epres jégkrémek mascarponéval

Ezek a jégkrémek a mascarponétól finomak, krémesek lesznek, a gyümölcsöktől pedig üdítőek és frissítőek. Ha van jégkrém készítő formátok, készítsétek abba, a receptben leírom, hogyan lesznek ilyen “foltosak”. Ezeket a foltokat fekvő jégkrémformában tudjátok a legkönnyebben elkészíteni, ezeket a Gasztroshopban rendeltem. Ebből a mennyiségből 4 pálcikás jégkrém fog készülni.

foltos epres pálcikás jégkrém

Foltos epres jégkrémek mascarponéval
Inspiráció: TheDesignFiles
Hozzávalók (4 pálcikás jégkrém formához):
150 g eper megtisztítva
fél bögre + 1 bögre víz a cukorsziruphoz (1 bögre = 250 ml)
100 g mascarpone
Elkészítés:
1. Készítsük el a cukorszirupot. Forraljunk fel fél bögre cukrot és 1 bögre vizet amíg a cukor feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Ez több lesz, mint amire szükségünk van – a többi szirupot tegyük a hűtőbe a következő jégkrémek készítéséig. 
2. Tisztítsuk meg az epreket, tegyük serpenyőbe, fedjük le és 6-10 percig főzzük, amíg megpuhulnak, majd hűtsük ki. Miután kihűlt, a puha epreket, a levüket, 140 ml cukorszirupot összeturmixolunk sima pürévé. Félretesszük.
3. Keverjük össze a mascarponét, 40 ml cukorszirupot egy másik tálban simára.
4. Ahhoz, hogy a kívánt átlós formát elérjük, kanalazzunk a mascarponés keverékből egy-egy evőkanállal mindegyik jégkrém formának a sarkába átlósan, és tegyük be a fagyasztóba. Miután a mascarpone krém lefagyott, öntsük az epres keveréket is a formákba, helyezzük be a pálcikákat és fagyasszuk egy éjszakán át.
A Facebook-on is megtaláltok! Ha tetszett a bejegyzés gyertek és látogassatok el a Facebook oldalamra vagy az Instagramra. A Nők Lapja Café oldalán megjelent receptjemet itt olvashatjátok.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!