Ez az étel nagyon finom, tápláló és egészséges. A grillezéshez válasszatok színes zöldségeket, például cukkinit, padlizsánt, sárgarépát. Használhattok a pácoláshoz kevés chilit is. Ha kedvetek van, próbáljátok még ki a blogról grillezett burgonya mellé a zöldfűszeres joghurtos mártást, vagy desszertnek a sült gyümölcsöket. Jó étvágyat!
Gyors vacsora: grillezett zöldségek
Hozzávalók 4 személyre:
1 padlizsán
2 cukkini
2 paprika
2 sárgarépa
A páchoz:
2 dl olívaolaj
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 aprított fokhagymagerezd
fél teáskanál bazsalikom
fél teáskanál kakukkfű
fél teáskanál pirospaprika
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és hosszanti szeletekre vágjuk. Az érettebb padlizsánt feldolgozás előtt besózzuk, hogy keserű levét kidobja, és nagyságuktól függően 20 percig állni hagyjuk őket, majd lecsepegtetjük.
Összekeverjük a pác összes hozzávalóját. A zöldségeket bepácoljuk és 1 órára félretesszük. Közepes hőmérsékletű szén felett a zöldségeket 10 percig sütjük, közben a páclével kenegetjük. A sárgarépákat folyamatosan forgatva sütjük grillen addig, amíg megpuhulnak. A grillezett zöldségeket ropogós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.
****
A recept a Nők Lapja Café oldalán is megjelent itt. Ha tetszett a bejegyzés, gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy az Instagramra.
Facebook: www.facebook.com/wannabechef.eu
Instagram: www.instagram.com/wannabechef_blog
Pinterest: www.pinterest.com/orsimolnar
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: