Wannabe Chef

Amerikai palacsinta a gyerekeknek

IMG_5639 kicsiAmióta Gergő már mindent ehet, például tejet és tojást is, sokszor készül nálunk palacsinta. Ez az amerikai palacsinta változat a fiúk egyik kedvence és hosszú hétvégi reggeleken gyakran sütjük, ha épp nincs más program. Lassabban sül, mint a hagyományos, ezért több időt is vesz igénybe az elkészítése. A recept a húgoméktól származik: a tojások fehérje a végén kerül a tésztába, sokkal lágyabb lesz így a végeredmény. Nagyon finom, puha, dundi palacsinták készülnek majd belőle. Mézzel, juharsziruppal ízesítsétek, én a gyerekeknek csokikrémmel szoktam kínálni. Ez a csokikrém ovisoknak egyébként klasszikus piskótával is remek. 

Hozzávalók:

3 ek. cukor

csipetnyi só

2 (kettéválasztott) tojás

6 dl tej

10 dkg olvasztott vaj

1 tasak sütőpor

40 dkg búzaliszt

Elkészítés: A lisztet, sót, a cukrot és a sütőport tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a felolvasztott vajat is. A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját a tejjel keverjük össze, és lassanként adagoljuk hozzá a keverékhez. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd fakanállal fokozatosan adjuk hozzá a masszához. Alacsony lángon, olajmentes serpenyőbe kanalazzuk a tésztát, mintha rendes palacsintát készítenénk. Elég belőle nagyon kevés, mert a tészta körülbelül ujjnyi vastagságúra feljön. Ez a palacsinta receptem a Nők Lapja Café oldalán is megjelent.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!