Hozzávalók:
3 ek. cukor
csipetnyi só
2 (kettéválasztott) tojás
6 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
1 tasak sütőpor
40 dkg búzaliszt
Elkészítés: A lisztet, sót, a cukrot és a sütőport tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a felolvasztott vajat is. A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját a tejjel keverjük össze, és lassanként adagoljuk hozzá a keverékhez. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd fakanállal fokozatosan adjuk hozzá a masszához. Alacsony lángon, olajmentes serpenyőbe kanalazzuk a tésztát, mintha rendes palacsintát készítenénk. Elég belőle nagyon kevés, mert a tészta körülbelül ujjnyi vastagságúra feljön. Ez a palacsinta receptem a Nők Lapja Café oldalán is megjelent.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.