Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat? Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok mostantól új sorozatban a blogon. Ezt a receptet egy nagyon kedves lánytól tanultam, aki franciaországi kalandozásai során lakótársától leste el ezt a szuperjóságot.Valahogy ilyenkor karácsony előtt mindig eszembe jut és általában el is készítem. Legalább két adaggal (egy adagból körülbelül 20 darab süti lesz) , mert nagyon sokáig megtartja ezt a jó kis állagát, ezért sokszor még szilveszterkor is körbe tudom kínálni. Ha marad. Eddig mindig nagy sikere volt, mert szokásos karácsonyi habzsi-dőzsi és a bejgli – zserbó – mézes krémes szerelmi háromszög után ettől a könnyű nasitól fellégezik a gyomrunk. Az a szuper benne, hogy az otthon rendelkezésre álló extra hozzávalók szerint variálhatom. Dobpergés, íme A Világ Legegyszerűbb Cookie Receptje:
SZÁRAZ ÖSSZETEVŐK
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- ízlés szerint apróbb darabokra tördelt csoki és/vagy magok, pl. dió, mogyoró, mandula (amikor nagyon megszorulok extra hozzávalók terén, egy adagba szimplán egy tábla apróra darabolt étcsokit teszek)
NEDVES ÖSSZETEVŐK
- 1 tojás
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
A száraz és a nedves összetevőket külön tálban jól elkeverem. A száraz összetevők elegyéhez hozzáadom a nedves összetevőket és jól összegyúrom. Amikor összeáll a tészta, kis lapos gombócokat formálok (körülbelül akkorákat, mint egy 200-as érme – a sütőpor miatt körülbelül másfélszeresére duzzad sütéskor). Sütőpapírra helyezve sütőben 210 fokon 10-12 percig sütöm. A sütőből kivéve azt tapasztalhatjuk, hogy a sütik állaga még viszonylag puha, de aggodalomra semmi ok, hamar elnyerik végleges, kekszszerű állagukat.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: