Wannabe Chef

Megújult a Wannabe Chef + házi földimogyoróvaj

wc logóÖrömmel jelentem be, hogy megújult a Wannabe Chef blog! Azok, akik gyakrabban látogatják a blogot, már láthatták a végeredményt. Az elmúlt év utolsó heteiben sokat dolgoztunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy letisztult és könnyen áttekinthető grafikát készíteni. Most az újdonságokról olvashattok néhány sorban illetve a földimogyoróvaj receptjét is megírom nektek.
A megújult blog fejlécében azokat a kategóriákat emeltem ki, ami közelebb áll hozzám, ezekhez kapcsolódó recepteket olvashattok majd gyakrabban a jövőben.
A kapcsolatoknál az összes olyan oldalt megtaláljátok, ahol elérhető vagyok: Facebook, Pinterest, Instagram, Tumblr illetve az e-mail címet is, ahová üzenetet írhattok nekem. Jobb oldalt a képemre kattintva, eljuttok a bemutatkozásomhoz, itt olvashattok rólam, a blog indulásáról, kedvenc gasztroblogjaimról és eddigi megjelenéseimről. Minden bejegyzés könnyen megosztható a végén található Facebook, Twitter, Pinterest és Google+ gomboknak köszönhetően. Jobb oldalt, a képem felett fel tudtok iratkozni a blogkövetésre: hetente egyszer értesítést kaptok a posztokról, így nem maradtok le a friss tartalomról. A kereső, az archívum és a címkefelhő segítségével pedig könnyen rá tudok keresni egy-egy témára. Remélem tetszik nektek az új felület és könnyebben el tudtok igazodni rajta.
 
Most pedig jöjjön a házi földimogyoróvaj receptje. Robotgépben kisebb szünetekkel 25 perc alatt készíthettek krémes földimogyoróvajat házilag magatoknak, amit felhasználhattok kekszek, piskóták készítéséhez is. Ebből a mennyiségből körülbelül 250 ml földimogyoróvaj készül.
 
házi földimogyoróvaj 
Házi földimogyoróvaj
Elkészítés ideje: 30 perc
Hozzávalók:
400 g földimogyoró
 
Elkészítés: 
Tegyük a földimogyorót a robotgépbe és daráljuk krémesre. Addig daráljuk, amíg a teljesen kenhető masszát el nem érjük. Kb. 20-25 perc alatt készül el a földimogyorókrémünk, ha kisebb szüneteket hagyunk a készítés közben (pulzálva használjuk vagy kisebb szüneteket hagyjunk, nehogy leégjen a robotgépünk). Ha krémesebb állagot szeretnénk kapni, akkor adhatunk hozzá 1 vagy 2 evőkanál semleges ízű olajat a keverés végén.
 
 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!