A következő bejegyzésben adok ötletet nektek ehető ajándék elkészítésére. Házi csokoládés mogyorókrémet már készítettem korábban és fel is került a blogra. Karácsonyra szuper ajándék és nagyon egyszerűen elkészíthető, de jó, ha van hozzá késes robotgépünk, hogy minél krémesebbre tudjuk hozzá darálni a mogyorót. Használjunk hozzá semleges ízű olajat, például napraforgó- vagy mogyoróolajat. A tejcsokoládé és étcsokoládé arányát változtathatjuk benne ízlésünk szerint, attól függően mennyire szeretjük édesen a csokikrémet, érdemes kísérletezni az arányokkal…. Hasonló ízvilágot el lehet érni, mint a valódi bolti Nutellánál. Ez a recept most nem annyira édes, aki inkább úgy szereti, keverje csak tejcsokival, vagy több cukorral és ne használjon cukormentes kakaóport. Amit sajnos nem tudtam elérni még késes robotgéppel sem, az a selymesség, egyszerűen nem lehet olyan finomra őrölni a mogyorót benne, mint a bolti Nutellában, homokszerű darabkák maradnak, ez szerintem egyáltalán nem zavaró. Elkészítés után ne rakjuk hűtőbe, mert megkeményedik.
Csokoládés mogyorókrém
Elkészítés: kb. 1 óra
300 gramm törökmogyoró
200 g tejcsokoládé
3 evőkanál karobpor vagy cukormentes kakaópor
1. Törökmogyoróból készítsünk házi törökmogyoróvajat robotgéppel. Használhatunk bolti törökmogyorókrémet is, de ebben az esetben mindenképp a natúr változatot válasszuk és ne a sósat. Ha magunk készítjük: a sütőt előmelegítjük 170 fokra és a mogyorót megpirítjuk benne 8-10 perc alatt, amíg a külső héja megfeketedik és megpörkölődik. Kivesszük, és konyharuhával megdörzsöljük a héját (nem baj, ha marad rajta kevés). A késes robotgépben krémesre őröljük a mogyorót.
2. Amikor a törökmogyoró már önmagában is krémes állagú, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük át a robotgépben a mogyorókrémmel és minden más hozzávalóval együtt kb. 3-4 percig. Töltsük üvegbe (kb. 3 dl lesz ebből a mennyiségből).
Hasonló bejegyzések a blogról
Citromkrém csatos üvegben
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: