A következő bejegyzésben adok ötletet nektek ehető ajándék elkészítésére. Házi csokoládés mogyorókrémet már készítettem korábban és fel is került a blogra. Karácsonyra szuper ajándék és nagyon egyszerűen elkészíthető, de jó, ha van hozzá késes robotgépünk, hogy minél krémesebbre tudjuk hozzá darálni a mogyorót. Használjunk hozzá semleges ízű olajat, például napraforgó- vagy mogyoróolajat. A tejcsokoládé és étcsokoládé arányát változtathatjuk benne ízlésünk szerint, attól függően mennyire szeretjük édesen a csokikrémet, érdemes kísérletezni az arányokkal…. Hasonló ízvilágot el lehet érni, mint a valódi bolti Nutellánál. Ez a recept most nem annyira édes, aki inkább úgy szereti, keverje csak tejcsokival, vagy több cukorral és ne használjon cukormentes kakaóport. Amit sajnos nem tudtam elérni még késes robotgéppel sem, az a selymesség, egyszerűen nem lehet olyan finomra őrölni a mogyorót benne, mint a bolti Nutellában, homokszerű darabkák maradnak, ez szerintem egyáltalán nem zavaró. Elkészítés után ne rakjuk hűtőbe, mert megkeményedik.
Csokoládés mogyorókrém
1. Törökmogyoróból készítsünk házi törökmogyoróvajat robotgéppel. Használhatunk bolti törökmogyorókrémet is, de ebben az esetben mindenképp a natúr változatot válasszuk és ne a sósat. Ha magunk készítjük: a sütőt előmelegítjük 170 fokra és a mogyorót megpirítjuk benne 8-10 perc alatt, amíg a külső héja megfeketedik és megpörkölődik. Kivesszük, és konyharuhával megdörzsöljük a héját (nem baj, ha marad rajta kevés). A késes robotgépben krémesre őröljük a mogyorót.
2. Amikor a törökmogyoró már önmagában is krémes állagú, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük át a robotgépben a mogyorókrémmel és minden más hozzávalóval együtt kb. 3-4 percig. Töltsük üvegbe (kb. 3 dl lesz ebből a mennyiségből).
Hasonló bejegyzések a blogról
Citromkrém csatos üvegben
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.