Végre felébred téli álmából a blogom és csodás recepteket oszthatok meg veletek. Újra tavaszi kerti partik, ételfotózás, egy kis food styling, főzés, főzés, főzés, és magammal foglalkozás. Ez a spagetti még régebben készült, de még nem került fel a blogra. Sokszor előveszem, mert gyorsan megvan és finom is. Ha tele vagytok édességgel, sütivel (mondjuk anyák napja után) pont jólesik bazsalikommal, frissen facsart citrommal. Itt is van a recept:
Recept 6 személyre
fél kiló spagetti tészta
15 dkg koktélparadicsom
bazsalikomlevél tetszés szerint
néhány parmezáncsík
A pestohoz:
4 marék bazsalikomlevél
6 dkg durvára reszelt parmezán
másfél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál dió
5-6 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Megfőzzük a spagettit lobogó, sós vízben “al dente”. Leöblítjük, aztán egy serpenyőbe félretesszük. Közben elkészítjük a pestot. A megmosott és durvára vágott bazsalikomot turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a korábban már száraz serpenyőben illatosra pirított dióbeleket, a megpucolt, összetört fokhagymát, a citrom levét, a reszelt parmezánt, és az egészhez hozzáöntjük az olívaolajat majd pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük. Addig forgatjuk a gépben, míg sima krém nem lesz belőle. Ízesítsük még, ha szükséges. Kis üvegbe töltjük, majd fedővel lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk a tálalásig. Kanalazzuk rá a pestot a tésztára, keverjük hozzá a félbevágott paradicsomokat. Összeforgatjuk, parmezáncsíkokkal és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
fotón vékony csíkos len: Kósa Gabi
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.