Egy-két évvel ezelőtt nagyon sok receptet írhattam az NLCafé Gasztro rovatába, és házi fagyi és jégkrém recepteket kísérleteztem ki, amihez nincs szükség fagylaltgépre. Ez az epres joghurtfagyi, aminek a receptjét most megosztom veletek, a banán és a mascarpone miatt nem túl diétás, de azt hiszem ezen nem fogunk összeveszni, mert még eper, joghurt és vanília ízesíti, más mesterséges adalék nincs benne. Meleg napokra tökéletes édesség lesz, kínálhatjátok gyerekeknek, ők is szeretni fogják.
hozzávalók 6 bébi- vagy 2 felnőtt- és 2 bébiadaghoz
14 dkg eper
fél banán
4 dl natúr joghurt
3 evőkanál mascarpone
fél vaníliarúd
Mossuk meg az epret, botmixerrel turmixoljuk szét, majd passzírozzuk át szűrőn, hogy ne maradjanak benne a magok. Turmixoljuk össze a banánnal.
Ha nincs fagylaltgépünk, keverjük össze a joghurtot a mascarponéval és a vanília kikapart magjaival egy műanyag dobozban, majd tegyük a mélyhűtőbe 30 percre. Vegyük ki, robotgéppel alaposan keverjük át, hogy a jégkristályok összetörjenek, majd vegyítsük bele az eperpürét. Ezután tegyük vissza a fagyasztóba, de 2 óra múlva újra vegyük ki, keverjük át robotgéppel és további 2 óra alatt fagyasszuk készre.
Ha van gépünk, vegyítsük össze az epres pürét a joghurttal, a mascarponéval és a vanília kikapart magjaival, aztán a használati utasítás szerint készítsük el a fagylaltot.
Ez a receptem a NLCafé Gasztro rovatában is megjelent itt.
házilag készíthető epres jégkrém recepteket még itt találtok a blogon:
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: