Nálunk már hagyomány lett, hogy hétvégente ezzel az amerikai palacsintával kezdjük a napot. Előfordult, hogy kicsi G. szombat hajnalban már félálomban a palacsintát mantrázta (nem viccelek). Én pedig ilyenkor úgy érzem magam mint egy lajhár, mert nem győzöm olyan tempósan sütni, amilyen gyorsan fogyna, viszont jó nagy adag lesz belőle a végén, így még vacsorára is marad nekik. A kisebbik fiú nálunk magában, a nagyobbik nutellával eszi, én pedig általában csak habos kávét iszom hétvégén, de ha mégis veszek a palacsintából, akkor vékonyan mézzel szoktam megkenni. Amíg meg nem unják kedvenc reggelijüket, addig nem variálok. Miért is tenném, ha ennyire szeretik?
Abban az esetben, ha ti a hétköznapokban vagy hétvégén szeretnétek új ízekkel kísérletezni, bevezetni egy új nyári reggelit, próbáljátok ki ezt a gyümölcsös müzlit. Ha magatoknak készítitek, a receptben található gyümölcslevet cseréljétek le joghurtra, abba dobáljátok bele a zabpelyhet, és keverjétek hozzá a friss gyümölcsöket. Ha viszont gyerekeknek készül, áztassátok be éjszakára a zabpelyhet a recept szerint, másnap keverjétek hozzá a friss gyümölcsöket. Ízletes, tápláló müzlit kaptok majd, ha túl darabos lenne, turmixgépben pépesítsétek.
Hozzávalók 4 felnőtt adaghoz:
150 g zabpehely
1 evőkanál mazsola vagy aszalt áfonya
300 ml almalé
2 meghámozott, lereszelt alma
4 evőkanál tej
juharszirup vagy méz (1 éves kor után)
2-3 marék friss szezonális gyümölcs megtisztítva (áfonya, őszibarack, eper)
Keverjük össze a zabot, a mazsolát és az almalét egy tálban, fedjük le majd hagyjuk a hűtőben éjszakára. Reggel keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd a gyümölcsöket és locsoljuk meg az édesítővel (mézzel vagy juharsziruppal, ha szeretjük).
házi müzli recepteket még itt találtok a blogon.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.