Wannabe Chef

Mini körtés morzsa

A napokban annyira finom körtét kaptam, hogy kipróbáltam morzsás sütiben most, zabpehellyel, kevés cukorral és fahéjjal. Az elkészítés a többi crumble receptben leírtakhoz hasonló, vagyis alulra a feldarabolt gyümölcs, a tetejére pedig a lisztből, vajból, zabpehelyből, cukorból készült keverék kerül. Akkor készül el, ha a sütőben a teteje megpirult már és a gyümölcs leve bugyogni kezd. Ha kicsit nyűgösek lennétek és szeretnétek kicsit egyedül lenni, vegyétek magatok elé még melegen, csurgassatok rá sós karamellát, banános vagy vaníliafagyit, hideg gyümölcsszószt, édes mascarponét vagy pudingkrémet (vannak még ötleteim). Ha még több énidőre vágytok, és ilyesmiket sütnétek, morzsás süti recepteket még itt, itt, itt és itt találtok a blogomon. Ez a recept egy kisebb adagra vonatkozik, vagyis ha vendégeknek készítenétek, akkor legalább dupla adaggal számoljatok. 
 
 
Mini körtés morzsa
 
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre
(kb. 18 x 12 cm-es formába)
 
3 nagy körte
fél púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál nádcukor
1 kávéskanál fahéj 
fél bögre zabpehely
negyed bögre liszt
2 evőkanál cukor
7 dkg hideg vaj
 
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, magházukat kivágjuk és kisebb kockákra vágjuk. Tálba tesszük és összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a liszttel. A keveréket kivajazott formába borítjuk. Egy másik tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, cukrot, majd beleszórjuk a  felkockázott vajat és a kezünkkel összemorzsoljuk. A morzsát a gyümölcs tetejére kanalazzuk. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!