Wannabe Chef

Vegán gyümölcsös sütemény

Ha karácsonyi édességekről van szó, akkor a bejgli, a mézeskalács mellett a gyümölcskenyeret is biztosan a konyhaasztalunkra tenném, mert nagyon szeretjük. Gyümölcskenyérből is többféle készülhet, ez most nem a hagyományos szárazabb fajta, hanem egy nagyon finom ragacsos, vegán gyümölcsös sütemény. Mandulaliszttel és teljes kiőrlésű liszttel kevertem és kandírozott narancs is került bele, de semmi olyan különleges hozzávaló nincs benne, amit ne lehetne valahol a közelben beszerezni. A színes kandírozott gyümölcsöktől és az illatos téli fűszerektől kiváló ünnepi édesség lesz. Finom sütemény, nem túl szokványos, ezt most kifejezetten vegánoknak ajánlom, akik nem fogyasztanak sem tojást, sem tejet a süteményekben.

 

Vegán gyümölcsös sütemény
Elkészítés ideje: 1 óra
Egy 18 cm-es kerámia sütőformához
Hozzávalók:
225 g finomliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt (esetleg fele-fele)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
175 g lágy barna cukor
200 g vegyes aszalt gyümölcs (aszalt barack, mazsola, áfonya)
100 g kandírozott narancs
50 g mandulaliszt vagy őrölt mandula
225 ml víz
marék zabpehely


Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kibélelünk egy 18 cm-es sütőformát sütőpapírral. Egy nagy tál felett átszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fűszerrel, és hozzáadjuk a zabpehely kivételével a többi hozzávalót is. Fakanállal vagy robotgéppel 2 percig keverjük. Sütőformába kanalazzuk, megszórjuk a zabpehellyel a tetejét és kb. 50 percig sütjük. Ellenőrizzük, hogy átsült-e, és ha tisztán marad a közepébe szúrt hústű, akkor elkészült a sütemény. Hagyjuk a sütőben hűlni, távolítsuk el róla  a sütőpapírt. Fagyasztva akár 3 hónapig is eláll. 

 

Hasonló receptek a blogról: 

Meggyes, banános gyümölcsszelet csokimázzal

Csokis banánkenyér

Szilvás kenyér mandulával

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!