A karácsonyt megelőző hetekben igyekszem nagyjából kétnaponta friss posztokkal segíteni nektek a készülődést és az Instagram oldalamon is sok inspirációt találtok. Rengeteg finom sütemény receptje várakozik még a blogomra, bízom benne, hogy a legtöbbet sikerül is megírnom karácsony előtt. Hamarosan kikerül egy újabb poszt, amiben összegyűjtöttem nektek a legtöbb gasztroajándékom, ünnepi menüm és karácsonyi süteményem receptjét. A saját blogomról és más külföldi gasztroblogokról is böngésztem, így majd könnyen tudtok inspirálódni egyetlen bejegyzésből.
Mivel a karácsonyi készülődés legfontosabb színtere a konyha, nekem az egyik kedvenc hónapom a december, mert ilyenkor nagyon sokat lehetek a konyhában. Ma délután mézeskalácsot sütünk Beniékkel és hétvégén egy gyümölcskenyér is fog készülni. Most ezt a klasszikus gyümölcskenyér receptet olvashatjátok (ennek az “unokatestvére” egy vegán gyümölcsös sütemény már felkerült néhány nappal ezelőtt). Klasszikus őzgerinc formában sül, és szórhattok bele diót, mazsolát, ezeket lehet helyettesíteni bármivel, amit szerettek: magok lehetnek durvára vágott dió, mogyoró, mandula, az aszalványok pedig mazsola, aszalt áfonya, felaprított aszalt barack de én még az aszalt meggyel is megpróbálkoznék.
Klasszikus gyümölcskenyér
Elkészítés ideje: 1 óra
1 őzgerinc formához
Hozzávalók:
150 g margarin
5 db tojás
150 g cukor
100 g durvára vágott dió
1 csomag mazsola
150 g finomliszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a mazsolát, végül a tojások felvert fehérjét. Kivajazott és kilisztezett őzgerincformába öntjük és 40-45 percig 170 fokon sütjük tűpróbáig. Kihűlés után a tetejét bevonhatjuk porcukorral vagy csokoládémázzal.
Karácsonyi recepteket még ide kattintva találtok.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: