Wannabe Chef

Csokoládés brownie almával és körtével

Akik szeretik a csokis süteményeket, azok a brownie-t is szeretni fogják. Önmagában is nagyon finom, kevés gyümölccsel együtt is garantáltan a család kedvence lesz. Egyszerűen elkészíthető, akár kezdők is bátran belevághatnak. Ha túl csokisnak, túl töménynek éreznétek, tálaljátok fagyival. 
Brownie receptet még találtok a blogomon, ez is nagyon finom.
 

brownie1 (1)

Elkészítés: (30×20 cm-es sütőformához) 
Elkészítési idő: 50 perc 
 
180 g vaj 
180 g apróra tört 70%-os csokoládé 
80 g cukor
125 g liszt 
30 g kakaópor 
3 felvert tojás 
100 g körte vagy alma  (megtisztítva és kockákra vágva) 
 
 
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibéleljük a sütőformát zsírpapírral. Megolvasztjuk a vajat és a csokoládét lobogó víz felett, egy lábosban.
2. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet, a kakaóport, majd egy fakanállal összedolgozzuk a csokis keverékkel. 
3. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és nagyon erőteljesen szép sűrűre verjük. Lazán beleforgatjuk a kockákra vágott gyümölcsöket a tésztába és finoman tovább keverjük. Ha nagyon vizesíti, akkor mehet még bele pici kakaó. 
4. A tepsibe öntjük a keveréket és kb. 25 percig sütjük. Kívül rugalmas, belül nyúlós kell legyen. Akkor lesz jó, ha tűpróba után a tű nem tiszta, hanem ragacsos marad. Egy darabig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd kivesszük és a deszkán kockákra vágjuk.
 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!