Akik szeretik a csokis süteményeket, azok a brownie-t is szeretni fogják. Önmagában is nagyon finom, kevés gyümölccsel együtt is garantáltan a család kedvence lesz. Egyszerűen elkészíthető, akár kezdők is bátran belevághatnak. Ha túl csokisnak, túl töménynek éreznétek, tálaljátok fagyival.
Brownie receptet még találtok a blogomon, ez is nagyon finom.
Elkészítés: (30×20 cm-es sütőformához)
Elkészítési idő: 50 perc
180 g vaj
180 g apróra tört 70%-os csokoládé
80 g cukor
125 g liszt
30 g kakaópor
3 felvert tojás
100 g körte vagy alma (megtisztítva és kockákra vágva)
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibéleljük a sütőformát zsírpapírral. Megolvasztjuk a vajat és a csokoládét lobogó víz felett, egy lábosban.
2. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet, a kakaóport, majd egy fakanállal összedolgozzuk a csokis keverékkel.
3. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és nagyon erőteljesen szép sűrűre verjük. Lazán beleforgatjuk a kockákra vágott gyümölcsöket a tésztába és finoman tovább keverjük. Ha nagyon vizesíti, akkor mehet még bele pici kakaó.
4. A tepsibe öntjük a keveréket és kb. 25 percig sütjük. Kívül rugalmas, belül nyúlós kell legyen. Akkor lesz jó, ha tűpróba után a tű nem tiszta, hanem ragacsos marad. Egy darabig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd kivesszük és a deszkán kockákra vágjuk.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek