Hogyan telt el újra egy év ilyen gyorsan? Hogy lehetséges ez? Rengeteg jó inspirációs és éntervező naptár jelent meg mostanában, de nekem még időm sem volt feleszmélni karácsony óta, ezért úgy gondoltam itt írom meg a listámat, így ti is kaptok belőle egy kis motivációt. Összegyűjtöttem néhány gasztroblogot, ami az életmódváltóknak nagy segítség lesz év elején. Sok blogot olvasok közülük és több szakácskönyvem is van tőlük. A blogon ebben az évben több növényi alapú, vegán és gluténmentes recept lesz, mint tavaly, remélem ezzel én is tudok segíteni azoknak, akik szeretnének egészségesen élni és/vagy kiegyensúlyozottabban, mint 2017-ben. A bejegyzés végén egy új zöldborsó saláta receptet is találtok.
Változások és gondolatok 2018-ra….
Év végén általában átgondolom az elmúlt évemet és azt, hogy az előttem álló lehetőségekkel hogyan tudok majd fejlődni a későbbiekben. Tavaly elég sok időm volt erre. Eltávolodtam néhány embertől és az életformám is megváltozott. Amikor hiányzik az egyetértés vagy a megértés én sokszor tehetetlennek érzem magam, de az ilyen emberekkel előbb vagy utóbb, felszínre kerül a konfliktus és azt hosszú távon emberi kapcsolatok bánják. Voltak terveim, amiket végül sok átgondolás után egy betegség miatt el kellett engednem, de kinyíltak új kapuk, csak észre kellett vennem őket. Nem selyempapíros csomag ez, de egy olyan út, ami egy életre szólhat, mint egy házasság. A mentális egyensúly és erő, biztos vagyok benne, hogy felül fogja írni a fizikai “gyengeségeket”.
Ezeket a könyveket szeretném megvenni és elolvasni….
Nagyon szeretem a szakácskönyveket, és szenvedélyesen gyűjtöm őket, és év elején mindig összeállítok egy listát azokról, amiket betervezek az évre. Van néhány könyv a polcomon, amit még nem olvastam el és sok új receptkönyv is jelent meg mostanában.
David Frenkiel & Luise Vindahl – Green Kitchen at Home – több könyvem van már tőlük és nálam a receptjeik is mindig toplistásak
Laura Wright: The First Mess Cookbook – 125 vegán recepttel , cukormentes, gluténmentes variációkkal
Dr. David Perlmutter: Gabonaagy – régóta a polcomon van már, tények a gabonáról, a cukorról és a többi szénhidrátról, az agy néma gyilkosairól
Bezzegh Éva 12 – Tizenkét hónap – saláták egész évre
Török Eszter: 100% egészség, 0% cukor – Török Eszter második könyve, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, Csigó Zita fotóival
Ők inspirálnak
Csigó Zita / @pasztellbarokk blogja – a magyar nyelvű blogok közül soha nem fogom megunni inspiráló fotóit és izgalmas, “mentes” receptjeit.
***
Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
15 dkg zsenge szárzeller
2 szál zellerlevél
2-2 marék zöld és vörös saláta (frisée és radicchio)
1 közepes piros alma
1 bő marék mentalevél
Mézes-mustáros öntethez:
1 kávéskanál magos mustár
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál olívaolaj és méz
só és bors
A zöldborsót friss, vagy húsleveskockából készített levesben pár perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit. A zellerszárakat, az almát karikázzuk fel vékonyra, a salátaleveleket tépkedjük össze, aztán mindent keverjünk össze egy nagy tálban a mentalevéllel és a borsóval.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek