FARFALLE SAJTTAL ÉS KOKTÉLPARADICSOMMAL

Babás receptek közül már nagyon régóta ígértem ennek a friss zöldséges tésztás ételnek a receptjét. Amikor már túl vagyunk azon időszakon, hogy megismertessük a babákkal a gyümölcsöket, a zöldségeket és a fűszernövényeket, akkor később lehet kombinálni is ezeket. Variálhatunk a müzlibe gyümölcsöket, a zöldséges ételbe zöldfűszereket, a paradicsomos salátába pedig a tésztát. Ez egy gyors és könnyen elkészíthető recept babáknak: farfalle helyett használhatunk más tésztafajtát is.  Babás recepteket még itt, itt és itt találtok a blogomon.

FARFALLE SAJTTAL ÉS KOKTÉLPARADICSOMMAL

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

 

200 g csokornyakkendő tészta (farfalle)

100 g félbevágott koktélparadicsom

100 g puha sajt kockákra vágva

2-3 levél csíkokra vágott jégsaláta

Öntethez:

2 evőkanál olívaolaj

1 kávéskanál méz

1 kávéskanál pesto

1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma (opcionális)

Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben a csomagoláson megadott útmutató szerint. Szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni. Vágjuk félbe a paradicsomokat, kockázzuk fel a sajtot, és csíkozzuk fel a salátát majd keverjük össze mindezt a tésztával. Lazán keverjük el az öntet hozzávalóit és öntsük a tésztára.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »