Wannabe Chef

Réteges joghurt bogyós gyümölcsökkel

Már nagyon régóta szerettem volna, hogy felkerüljön a gyümölcsös réteges joghurtom receptje a blogomra. Egy kedves kollégám jut róla eszembe, akire mindig számítani lehetett válsághelyzetben és minden hétköznap pontban délelőtt meglepett egy finom gyümölcsös réteges joghurttal engem.  Nagyon szeretem mindenféle gyümölccsel, erdei, fekete szedres, áfonyás, málnás vagy barackos változatban. Szerintem mindegyik finom, bár van amelyik egy kicsit túl édes nekem. Mióta kivonták nálunk a helyi pékségből, azóta gondolkodom egy saját receptúrán, ami egyszerűen, sok variációban elkészíthető és biztosan ti is sokan szeretni fogjátok. 

Délelőtt továbbra is a legtöbbször csak juice-t vagy smoothie-t iszom, ezért egy ilyen tízórai elfogyasztása most délutánra tolódik. Nemcsak finom, de egészséges is. A gyümölcsös réteg most bogyós és erdei gyümölcsökből készült. Használható friss vagy fagyasztott változat is, a gyümölcshöz egyszerűen megfőzöm a megtisztított gyümölcsöt, általában darabosra, ízesítem, ha szükséges, és lehet hozzá keverni zselatint is, hogy keményebb réteg legyen az alján. A joghurtos részhez natúr joghurtot veszek, az édesebb ízt és krémes állagot mézzel vagy más édesítővel illetve tejszínnel lehet elérni. A tetejére szórtam kevés gyümölcsöt is.

Mivel ma van a születésnapom, készítek magamnak egy almás-körtéset is most, az ikertestvéremnek pedig sütök egy pitét és amint megsült, át is viszem neki rögvest. Aztán pedig kikapcsolom a telefonomat és ünneplünk. Szép hétvégét nektek!

Réteges joghurt bogyós gyümölcsökkel

A gyümölcsös réteghez:

10-12 dkg fagyasztott vagy friss gyümölcs, meghámozva, feldarabolva

1-2 teáskanál cukor vagy méz

1 kávéskanál fahéj – elhagyható

1-2 teáskanál zselatin

A joghurtos réteghez:

1 doboz (125 g ) krémes natúr activia joghurt
1 evőkanál pasztőrözött tejszín – elhagyható
1 teáskanál méz, vanília, juharszirup
 
1. Az apróra vágott,  megtisztított friss gyümölcsöt vagy fagyasztott gyümölcsöt megfőzzük darabosra. Addig forraljuk, amig szirupos nem lesz, a lényeg, hogy fője el teljesen a levét. Lehet édesíteni a gyümölcs ízétől függően. Én mézzel édesítettem és kevés fahéjat is szórtam bele. Lehet pürét készíteni, akkor botmixerrel pürésítsük, de finom darabosan is.
2. A keményebb gyümölcsréteghez használjunk zselatint, akkor a használati utasítás szerint járjunk el. Majd hűtsük ki a gyümölcspürét, és öntsük a pohár aljába.
3. A tejszínnel elkevert joghurtot ízesítsük és kanalazzuk a gyümölcspürére. Lehet szórni a tetejére egész gyümölcsöket, magokat, bármit, mindenből annyit,  ahogy szeretjük. 
Styling:
pékzsineg: Eztettem.hu fotófelület: Apacuka Ceramics Weck üveg: Tchibo webáruház
Recept inspiráció: Pasztellbarokk
 
 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!