Wannabe Chef

Vegán kapros babsaláta

Ez az ízletes meleg  saláta még két évvel ezelőtt egy nyári szezonban készült. Többször kaptam az elmúlt időszakban friss kaprot és a hozzávaló zöldségek legnagyobb része ilyenkor is kapható ezért azt hiszem most is egy könnyen elkészíthető vacsora készülhet ebből a receptből. Bármilyen más babot is használhatunk (zöldbabot, lóbabot, fejtett babot). Míg a zöldbab kalóriatartalma alacsony, addig kalciumban, káliumban és rostban bővelkedik. Fehérjetartalma miatt kiváló húspótló, így a vegetáriánus étrendből sem hiányozhat. A, B-1, B-2, B-6 és C-vitamint tartalmaz, emellett serkenti a májműködést.

 


Hozzávalók:

frissen őrölt fekete bors
25 dkg zöldborsó
2 ek. aprított friss kapor
1/4 kígyóuborka
8 szál újhagyma
1 érett avokádó
5 dkg saláta mix vagy rukkola
30 dkg zöldbab, lóbab vagy fejtett bab

Hozzávalók az öntethez:


8 ek. olívaolaj
1 ek. citrom reszelt héja
1 tk. dijoni mustár
3 ek. citromlé

Elkészítés
1. A zöldbabot megfőzzük bő vízben, majd leszűrjük, főzés után tegyük egy nagy salátás tálba.

2. Tisztítsuk meg az újhagymát, vágjuk nagyobb darabokra, és pároljuk a borsóval együtt 3-4 percig. Mossuk és szárítsuk meg a rukkolát vagy a saláta mixet. Az uborkát és az avokádót karikázzuk vékonyra. 

3. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegben rázzuk össze.

4. A megpuhult zöldborsót és újhagymát tegyük a babhoz, keverjük össze az öntettel, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a rukkolát vagy salátát, az uborkát, az avokádót, majd a kaprot, és fűszerezzük ízlés szerint.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!