Vegán kapros babsaláta

Ez az ízletes meleg  saláta még két évvel ezelőtt egy nyári szezonban készült. Többször kaptam az elmúlt időszakban friss kaprot és a hozzávaló zöldségek legnagyobb része ilyenkor is kapható ezért azt hiszem most is egy könnyen elkészíthető vacsora készülhet ebből a receptből. Bármilyen más babot is használhatunk (zöldbabot, lóbabot, fejtett babot). Míg a zöldbab kalóriatartalma alacsony, addig kalciumban, káliumban és rostban bővelkedik. Fehérjetartalma miatt kiváló húspótló, így a vegetáriánus étrendből sem hiányozhat. A, B-1, B-2, B-6 és C-vitamint tartalmaz, emellett serkenti a májműködést.



Hozzávalók:

frissen őrölt fekete bors

25 dkg zöldborsó

2 ek. aprított friss kapor

1/4 kígyóuborka

8 szál újhagyma

1 érett avokádó

5 dkg saláta mix vagy rukkola

30 dkg zöldbab, lóbab vagy fejtett bab



Hozzávalók az öntethez:

8 ek. olívaolaj

1 ek. citrom reszelt héja

1 tk. dijoni mustár

3 ek. citromlé

Elkészítés

1. A zöldbabot megfőzzük bő vízben, majd leszűrjük, főzés után tegyük egy nagy salátás tálba.

2. Tisztítsuk meg az újhagymát, vágjuk nagyobb darabokra, és pároljuk a borsóval együtt 3-4 percig. Mossuk és szárítsuk meg a rukkolát vagy a saláta mixet. Az uborkát és az avokádót karikázzuk vékonyra. 

3. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegben rázzuk össze.

4. A megpuhult zöldborsót és újhagymát tegyük a babhoz, keverjük össze az öntettel, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a rukkolát vagy salátát, az uborkát, az avokádót, majd a kaprot, és fűszerezzük ízlés szerint.

Címkék: , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »