Sós mogyoróvaj

Nagyon régen készítettem magvajat, ilyen volt a házi kesudiókrém, amit kekszbe is keverhetünk, például ilyenbe. Sok recept van a blogokon, de a magvaj bármilyen formáját használhatjátok ehhez. Nagyon szeretem kipróbálni a smoothie bowl különböző változatait, az Instagramon is rákereshettek ezekre, amikre kanalazhattok keveset kesudiókrémből, vagy földimogyoróvajból. Utóbbit készítettem el a napokban, és mivel nem volt otthon túl sok mogyoró, ezért kevertem hozzá napraforgómagot. Körülbelül fele-fele aránnyal számoltam, más nem szükséges hozzá, csak ha kicsit krémesebbre szeretnétek az állagát, ekkor kevés mogyoróolajat kanalazzatok bele. 

Hozzávalók:

150 g sós földimogyoró

150 g napraforgómag

3 evőkanál mogyoróolaj

Késes robotgépbe szórjuk a hozzávalókat és körülbelül 15-20 percig daráljuk, kis szüneteket hagyva, amíg krémes állagúva válik. Először szemes, majd golyó formájú lesz, végül teljesen krémes lesz, ekkor nyeri el végleges állagát.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »