A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé, és nemcsak borecet, hanem savasabb karakterű bor sőt must is. Ezekhez jönnek a fűszerek, a folyékony alap hígítható és vegyíthető is. Például ázsiai szendvicsekhez juliennre vágott jégcsapretket és répát lehet rizslisztes, citrusos, vizes, fűszeres elegybe marinálni. Ha vegyítjük savassal, akár a szójaszósz is lehet marinád. A receptbe nem került bele, de jó ötlet lehet bele valamilyen lágy sajt is, kísérletezzetek bátran!
Hozzávalók:
1/2 evőkanál koriandermag
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál friss rozmaring
1 evőkanál aprított, friss petrezselyem
2 evőkanál gyenge ecet
8 evőkanál olívaolaj
20 dkg zöld olívabogyó
Egy mozsárban összetörjük a koriandermagokat. Összedolgozzuk a fokhagymával, rozmaringgal, petrezselyemmel, ecettel és olajjal. Az olívabogyókat beletesszük egy kisebb tálba, ráöntjük a pácot, gondosan lefedjük és a hűtőben érleljük legalább 1 hétig.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: