A crumble-t vagy morzsapitét azért szeretem, mert szinte bármilyen gyümölccsel készíthető, és a tésztáját is nagyon könnyen ki lehet dolgozni. Hihetetlenül egyszerű és nagyon finom édesség. Az alján a gyümölcsös, a tetején pedig a ropogós, morzsás tésztából készült halmot csinosíthatjuk fagyival vagy karamellöntettel is. Egy igazi rusztikus, házi süti, amit bárki el tud készíteni.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2-3 személyre
30 dkg szilva (magozott súly)
fél teáskanál fahéj
1 evőkanál cukor
fél citrom frissen facsart leve
fél citrom frissen facsart leve
8 dkg vaj
7 dkg liszt
4 dkg zabpehely finomra darálva
8 dkg nádcukor
7 dkg liszt
4 dkg zabpehely finomra darálva
8 dkg nádcukor
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A gyümölcsöt összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal, és a citrom levével. Kisebb hőálló tálba tesszük a gyümölcsöt. A vajat, a lisztet, a zabpelyhet és a cukrot kezünkkel összemorzsoljuk és a gyümölcsre kanalazzuk. 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: