Szeretem a házilag készített müzli illatát, amikor összekeverednek a finom puha aszalt gyümölcsök és a friss, apróra vágott olajos magvak. A magokkal lehet variálni, azt szórhatunk bele, amit csak szeretnénk, és az arányokat is változtathatjuk. Az olajos magvak finomak és egészségesek. Nagyon egyszerű elkészíteni egy ilyen házi mixet, érdemes egy nagyobb adaggal számolni és amellett, hogy pontosan tudjuk mi van benne, reggelire is gyorsan összeállítható, még ajándékba is adható karácsonyra. Szépen csomagolva, csatos üvegben, befőttes üvegben, szalaggal vagy színes raffiával kössétek át, így szép ajándék lesz.
Házi müzli
Hozzávalók
(1 nagy befőttes üveg müzlihez)
Elkészítés: 10 perc
1 bögre aszalt gyümölcs vegyesen (például mazsola, aszalt sárgabarack, eper, vörös áfonya)
80 g pekándió
50 g mandula
100 g zabpehely
90 g tökmag
90 g napraforgómag
A pekándiót és a mandulát tegyük robotgépbe az aszalt gyümölcsökkel együtt és őröljük durvára. Keverjük hozzá a zabpehelyhez, tökmaghoz, napraforgómaghoz, tegyük az egész müzlit csatos üvegbe majd zárjuk le.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: