Mikor kismama voltam, nagyjából minden nap gyümölcsleveket és zöldséglevelet ittam és szerencsére csokis sütik helyett is csak ezeket kívántam. Ha nem volt alkalmam otthon facsarni, készen vásároltam, leginkább paradicsomlevet, céklalevet vagy répalevet.
A juice alapját nálunk mindig a sárgarépa adja, kettőnknek legalább fél kiló kerül a gyümölcscentrifugába. Jól kombinálható több gyümölcsfélével is, az íze kellemesen édes és vidám színt ad az italunknak. Az alma-répa kedvenc párosom jó ízkombináció szilvával, és az őszibarackkal. Most a nektarinra esett a választás.
Recept:
500-700 g sárgarépa
3 nagyob alma, kimagozva
3 nagy nektarin, kimagozva
Az arányokban nincs megkötés, és ez benne a jó. Nagyjából fél kiló sárgarépát teszek a gyümölcscentrifugába, ez van mikor kicsit több. Ha valaki nem szereti a sárgarépa erősebb ízét a zöldség-, és gyümölcslevekben, akkor savanykásabb gyümölccsel lehet kompenzálni (páromnál ez bevált). Az almát és a nektarint is kimagozom és azt is a centrifugába dobom. Ennyire egyszerűen kaphatunk édes reggeli “frissítőt”.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: