Imádok tésztaételekkel kísérletezni. Ez egy nagyszerű recept azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket: valamennyit bele lehet rejteni a paradicsomszószba. Annabel zöldséges paradicsomszószához pulykahúst pirítottam és az egészhez durumtésztát főztem. A paradicsompürével és a répával kiváló zöldséges szószt kaptam, amit a pirított pulykahús koronáz meg! Laktató, könnyű és szaftos! Nagyon könnyű, mert nincs benne sok fűszer (a petrezselyem jolly joker), aki szereti, ízesítheti még fokhagymával is. Ez a tésztás étel spagettivel is működik.
Desszertnek mandulás sütőtöktortát készítettem, édes krémsajtos mázzal. Imádjuk itthon!
Tésztás és paradicsomos ételek még itt és itt.
Zöldséges paradicsomszósz pulykahússal
Recept 4 főre:
3 evőkanál olaj
fél fej hagyma, aprítva
350 g darált pulykahús
100 g sárgarépa, felkarikázva
50 g gombafej, felszeletelve
300 g penne
500 g paradicsompüré
1 evőkanál barna cukor
1 zöldségleves kocka, 400 ml vízben feloldva
maroknyi friss bazsalikom vagy petrezselyem, felaprítva
só, frissen őrölt bors
1. Sós vízben megfőzöm a tésztát, a csomagoláson található utasítás szerint.
2. Felforrósítom az olajat, rászóróm a hagymát, pirítom, majd ráteszem a pulykahúst is, és tovább kevergetem, amíg a pulyhakús megpirul. Hozzáadom a sárgarépát, gombát, és tovább párolom, 4-5 percig, időnként megkeverem.
3. Belekeverem a paradicsompürét, belekeverem a cukrot és fedő alatt lassú tűzön 10 percig tovább főzöm. Hozzáadom a leveskockát és a zöldfűszereket, pár percig tovább főzöm. A leszűrt tészát összeforgatom a zöldséges paradicsomszósszal.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: