Wannabe Chef

Zöldséges paradicsomszósz, pulykahússal és durumtésztával

Imádok tésztaételekkel kísérletezni. Ez egy nagyszerű recept azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket: valamennyit bele lehet rejteni a paradicsomszószba. Annabel zöldséges paradicsomszószához pulykahúst pirítottam és az egészhez durumtésztát főztem. A paradicsompürével és a répával  kiváló zöldséges szószt kaptam, amit a pirított pulykahús koronáz meg! Laktató, könnyű és szaftos! Nagyon könnyű, mert nincs benne sok fűszer (a petrezselyem jolly joker), aki szereti, ízesítheti még fokhagymával is. Ez a tésztás étel spagettivel is működik.

Desszertnek mandulás sütőtöktortát készítettem, édes krémsajtos mázzal. Imádjuk itthon!

Tésztás és paradicsomos ételek még itt és itt.

Zöldséges paradicsomszósz pulykahússal

Recept 4 főre:

3 evőkanál olaj

fél fej hagyma, aprítva

350 g darált pulykahús

100 g sárgarépa, felkarikázva

50 g gombafej, felszeletelve

300 g penne

500 g paradicsompüré

1 evőkanál barna cukor

1 zöldségleves kocka, 400 ml vízben feloldva

maroknyi friss bazsalikom vagy petrezselyem, felaprítva

só, frissen őrölt bors

 

1. Sós vízben megfőzöm a tésztát, a csomagoláson található utasítás szerint.

2. Felforrósítom az olajat, rászóróm a hagymát, pirítom, majd ráteszem a pulykahúst is, és tovább kevergetem, amíg a pulyhakús megpirul. Hozzáadom a sárgarépát, gombát, és tovább párolom, 4-5 percig, időnként megkeverem.

3. Belekeverem a paradicsompürét, belekeverem a cukrot és fedő alatt lassú tűzön 10 percig tovább főzöm. Hozzáadom a leveskockát és a zöldfűszereket, pár percig tovább főzöm. A leszűrt tészát összeforgatom a zöldséges paradicsomszósszal.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!