Wannabe Chef

Almás palacsinta

Ezek a palacsinták eredetileg egy receptversenyre készültek. Blogos társam egy mangó pudinggal pályázott és úgy terveztük, ha nyerünk, elvisszük egymást Belgiumba – ez a háromnapos külföldi utazás lett volna a nyereményünk. Az élet úgy hozta, hogy nem jutottunk be a döntősök közé, pedig nekem elhihetitek, hogy igazán remek recept mindkettő!

 

Az almás palacsinta receptje a puha, dundi amerikai pancake-hez hasonlít, nagyjából annyiban tér el tőle, hogy 1 bögre reszelt alma szükséges hozzá. Mielőtt a reszelt almát a tésztába keverem, alaposan kinyomkodom a levét belőle, hogy a palacsinta jól megsüljön. Olyan palacsintasütőt használok, amit nem kell olajozni, mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Lassú tűzön sütöm, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni.

Ezek a palacsinták tényleg készülhetnek reggelire és uzsira is.

Almás palacsinta

 

Recept (kb. 15 darabhoz):

2 tojás

másfél bögre tej (én szójatejet használtam)

2 bögre liszt

1 teáskanál sütőpor

fél teáskanál só

negyed csésze nyírfacukor

1 bögre reszelt alma, meghámozva, durvára lereszelve, leve kinyomkodva

fél teáskanál fűszer (fahéj, szerecsendió vagy más téli fűszer keveréke)

1. A tojást és a szójatejet egy nagy edényben összekeverjük.
2. Egy kisebb edényben a lisztet, a sütőport, a sót és a nyírfacukrot elkeverjük, majd  öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverjük hozzá a lereszelt almát is, de csak azután hogy a levét alaposan kinyomkodtuk.
3. Kis adagokat kanalazzunk a palacsintatésztából a serpenyőbe.  Lassú tűzön süssük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni. Ha a tészta már lukacsosodik és a másik oldala már aranybarna, fordítsuk meg és újabb 2-3 percig süssük.
4. Porcukorral megszórva vagy meleg mézzel leöntve tálaljuk.

Palacsinta recepteket itt és itt, még több reggeli és uzsonna receptet pedig itt találtok.

Az eredeti recept Smitten Kitchen-é,  amin változtattam itt-ott.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!