Wannabe Chef

Inspiráló karácsonyi ötletek: gyömbéres-citromos bonbon

Citromos-gyömbéres bonbon

Nem készítek gyakran bonbont házilag, de ezen a héten kedvet kaptam egy kis csokizáshoz. A mini csokitáblácskákat és a bonbonokat is egy nagyon egyszerű receptből főztem: jó minőségű étcsokoládé és vaj az alapja, szárított citromhéjjal és gyömbérrel fűszereztem őket. A bonbon nincsenek töltve, ezért nagyon egyszerű lesz dolgozni vele: a szilikon formákat csak meg kell tölteni a megolvasztott és fűszerezett csokoládéval és behűteni.

Ha ajándékba készülnek a csokik, csomagolhatjátok őket celofánba, vagy bonbon csomagoló papírba, de az ajándékozáshoz elegáns fedeles bonbonos dobozkába is tehetitek.

A mini csokitábla és szív  bonbonformákat a GasztroShop-tól rendeltem. Ugyanitt fedeles dobozkát, bonbon papírt és bonbonozási kellékeket is kaphattok.

 

Citromos-gyömbéres mini csokitáblák

 

 

Recept:

150 g étcsoki

40 g vaj

1 ek tejszín

1,5 ek szárított reszelt citromhéj

0,5 ek őrölt gyömbér

A csokit, a vajat és a tejszínt megolvasztom vízgőz felett. Leveszem a gőzről és beleszórom a fűszereket, elkeverem és megkóstolom, hogy elég fűszeres-e: a mennyiség opcionális, mert mindenkinek másmilyen az ízérzékelése.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!