Wannabe Chef

Télvégi színterápia: csicsókás sárgarépa krémleves

Már kezdjük unni a telet, a hideget és a szürkeséget. Szerencsére ma már kicsit vidámabb volt az idő; a nap is kisütött néhány órára! Ráadásul délután már igazi “kora tavasz illat”, az a bizonyos föld-eső keveréke űszerezte meg a levegőt, úgyhogy reméljük, hogy hamarosan végérvényesen is beköszönt a várva-várt jó idő és a tavasz a sok gyönyörű virággal és hamarosan megjelennek az első zsenge zöldségek is.  Addig is jól jön egy kis “színterápiás” tápláló leves!

Ősztől-tavaszig nagyon szeretjük a krémleveseket, mert finomak és laktatóak, vacsorára akár önmagukban is megállják a helyüket.  Egy-egy krémleves pedig kifejezetten jó hatással tud lenni az élénk színével a közérzetünkre. Ez a leves is ilyen, ráadásul igazi különleges ízvilág jellemzi a csicsóka-sárgarépa páros miatt. Gyorsan összedobható, a leves alapötletét a kedvenc sárgarépa krémlevesünk adta azzal a különbséggel, hogy a mostani levesbe 4 csicsóka is került. A tetejét petrezselyemlevéllel, párolt gombával és pár csepp mogyoró olajjal díszítettük és egy kis kanál tejfölt is kevertünk hozzá. A zöldborsó leves szezonig muszály lesz ismét elkészíteni, mert nagyon finom!

Hozzávalók:

– 1 kis fej felaprított hagyma

– 30 dkg tisztított, felkarikázott sárgarépa

– 4 megtisztított csicsóka kisebb darabokra vágva

– 2 ek olíva olaj-

– 1-1 kk őrölt római kömény és korinader mag

– 1/2-1 citrom leve

– 8 dl alaplé (vagy víz+bio leveskocka)

– 1/2-1 dl tejszín

– só, bors

1. Egy lábasban felhevítettem az olajat, rádobtam a hagymát, belekevertem az őrölt fűszereket és közepes lángon néha megkeverve megdinszteltem. Ezután a hagymához kevertema  felkarikázott répát és a kis kockákra vágott csicsókat; néha megkevertem  és kb. 3-5 percig pirítottam-pároltam.

2. Alaplével felöntöttem és puhára főztem a zöldségeket, majd botmixerrel pépesítettem, hozzákevertem a  tejszínt. Ekkor ízesíthetjük sóval, borssal, végül a levshez kevertema  frissen facsart citromlevet. (Ha valaki sűrűnek találja, adhat még hozzá pici vizet, vagy alaplevet.)

A végeredmény egy pikáns, laktató leves. Érdemes kipróbálni!

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!