Újra előkerültek a receptkönyveim, mert ebben a melegben olyan tompa vagyok, hogy főzés közben képtelen vagyok rögtönözni. Nagyon szeretem a fasírtokat, vegetáriánus változat is készült már a blogra, sok-sok zöldséggel, de most egy pulykahúsból készült fűszeres fasírtot kívántam. A fűszerezést újhagyma, egy citrom frissen facsart leve és reszelt héja, szójaszósz és petrezselyem adja. Kerülhet bele édes chiliszósz is, de ezt én most elhagytam, egyébként tojás nélkül is nagyon jól összeállnak a pogácsák.
A pulykahúsból nagyon finom, alacsony zsírtartalmú fasírtot készíthetünk. Arra kell ügyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat. Tzatzikivel és petrezselymes burgonyával tálalom. 4 adag lesz belőle.
Fűszeres pulykafasírt
450 g darált pulykahús
1 evőkanál sötét szójaszósz
1-2 evőkanál édes chiliszósz (elhagyható)
1 citrom frissen facsart leve
1 citrom frissen reszelt héja
2 szál újhagyma, apróra vágva
fél csokor petrezselyem, apróra vágva
só, bors ízlés szerint
tzatziki (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonya a tálaláshoz
1. Összekeverem a darált húst, a szójaszószt, a chiliszószt (ha kerül bele), a citrom levét és reszelt héját, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint.
2. A keveréket kis pogácsákra osztom, és fasírtokat formálok belőle.
3. Mindkét oldalukat előmelegített serpenyőben 6-8 percig sütöm, amíg átsülnek. Gyakran forgatom közben, amíg elkezd megbarnulni. Ha faszenes grillen akarjuk előkészíteni, a közvetlen hőtől távolabb süssük kb. 6 percig.
Eredeti recept: GoodFood BBC, 101 Diétás Lakoma
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: