Először nászutamon ettem amerikai palacsintát, ami már lassan egy évtizede volt, de úgy emlékszem rá mintha most lett volna. A szálloda éttermében reggelente kígyózó sor állt az amerikai palacsintáért. A szakács mindig frissen sütötte, mindenkitől megkérdezte hogy juharsziruppal vagy csokikrémmel kéri-e, majd ő kente a palacsintára. Eszméletlen finom volt!
Volt még ott mindenféle finomság: legalább 10 féle különleges lekvár és dzsem, hatalmas péksütemény-pult, mégis az amerikai palacsinta volt az, amiből minden reggel ettem többet is. Akkor eldöntöttem, én is készíteni fogom itthon. Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharszirupot öntenek rá, mi a kedvenc csokikrémünkkel esszük, ami rendszerint hamarabb el is fogy, mint a palacsintáink.
Recept
Amerikai palacsintatészta kb. 16 db-hoz:
40 dkg liszt
2 csomag sütőpor
fél tk só
1 ek kristályckuor
6 dl tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
1. Habosra keverem a tojásokat és a tejet.
2. A lisztet, sütőport, sót és kristálycukrot összekeverem, és hozzáadom az olvasztott vajat. Ehhez a lisztes keverékhez hozzáadom keverés közben az előzőleg már habosra vert tojás-tejet.
3. Addig keverem, amíg csomómentes lesz. Olyan palacsintasütőt használok amit nem kell olajozni, mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Lassú tűzön sütöm, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni.
Csokikrém:
2 tojás
2 ek liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
3 dl tej
2 ek cukor
10 dkg vaj
1. A tojásokat, a lisztet a kakaóport, a kristálycukrot csomómentesre keverem.
2. A 3 dl tejet a 2 ek cukorral felfőzöm, és hozzáöntöm a kakaós keveréket. Állandó keverés mellett ismét felfőzöm.
3. Beledobom a vajat, kevergetem amíg olvad, majd hagyom kissé kihűlni a krémet.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Nálunk nagy kedvenc! Örülünk, hogy meghozta az étvágyad 🙂
uhhh ez a fotó nagyon étvágygerjesztő!