Wannabe Chef

Gesztenyeliszt és Fahéj magazin, 2013 tél

1394426_3616476947525_1127044066_n

Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban.

Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául esik a különböző ételallergiáknak, ezért egy ideje én is sokat olvasok a témáról, s legalább hat féle lisztet tartok itthon. A gesztenyeliszt bár nem tartozik a legolcsóbb lisztek közé, rostban gazdag, szénhidrátban viszont kevesebbet tartalmaz, mint a búzaliszt.  Keverhető más lisztekkel, de akár kiváltható vele a teljes liszt mennyisége is. A gesztenyelisztnek rendkívül alacsony a zsírtartalma, és mivel magas a keményítőtartalma, mind tápértékét tekintve, mind felhasználásában sokkal jobban hasonlít a maglisztekre, mint a tipikus diófélék lisztje.

Az idei téli Fahéj magazinos összeállításba 4 gesztenyelisztes étel és egy saláta recept került a wannabe chef-től: csokoládés-gesztenyelisztes kekszek, gesztenyelisztes gnocchi gombával és tejszínnel, rozmaringos-diós bucik gesztenyeliszttel és csirke fűszeres-gesztenyelisztes panírban, káposztasalátával. Ezek közül nagy kedvencünk lett a csokoládés-gesztenyelisztes keksz, ezért most ezt választottuk bemutatásra a képen.

A csodás fotókat Csigó Zita készítette. A Fahéj borítója szerintünk mind közül eddig a legszebb. Külön öröm számunkra, hogy ebbe az ünnepi lapszámba kedvenc csokoládémesterünkről, Bilák Imréről is olvasható egy cikk, bonbonjai pedig felkerültek a címlapra. Imrével és vad ízvilágú bonbonjairól blogunkon már kétszer is készült interjú, itt és itt olvashattok róla.

Ha a csodás fotón túl a receptjeinkre is kíváncsiak vagytok, vegyétek meg a Fahéj magazin ünnepi számát! Kellemes lapozgatást és örömteli ünnepi készülődést kívánunk!

20131026_5499_LORES

Fotók: Csigo Zita, www.csigozita.hu, www.pasztellbarokk.blogspot.hu

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!