Sokáig töprengtem, hogy február 14-ére milyen saját készítésű gasztro ajándékot készítsek. Mindenképpen valamilyen gyors, csokis bonbont terveztem. Ezeket a mandulás-csokis finomságokat negyedórás művelet elkészíteni: az alapja őrölt mandula, kevés cukormentes lekvár és nádporcukor keveréke. Az apró, csokis édességeket úgy szerettem volna becsomagolni, mint a szaloncukrot, és Pasztellbarokk Zita barátnőm adta az ötletet a selyempapír beszerzéséhez.
Recept (kb. 10 db bonbonhoz):
10 dkg őrölt mandula
4 dkg nádporcukor
fél evőkanál cukormentes pikáns gyümölcslekvár (például szilva, vagy málna)
kevés víz (kb. fél evőkanál víz)
10 dkg 60-70 %-os étcsokoládé
1. A mandulát, a porcukrot és a lekvárt összekeverem egy tálba annyi vízzel, hogy formálható masszát kapjak. Golyókat formázok belőle (nagyjából 10 darabot), és hűtőbe teszem.
2. Vízgőz felett felolvasztom a étcsokoládét, majd a mandulás golyókat kiveszem a hűtőből és belemártom a felolvasztott csokiba. Sütőpapírra fektetem őket és a hűtőben tartom a becsomagolásig.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: