Ez a süti egyetemi éveimet juttatja eszembe. Egy külföldi (fiú) évfolyamtársamtól tanultam és mindig ezt készítettük, ha valami tényleg sütiset megkívántunk. A hozzávalók teljesen hétköznapiak, egy-két (túl)érett banán is mindig volt kéznél, sőt előfordult, hogy direkt ehhez a sütihez érleltük az asztalon a banánt! Egyetem alatt többnyire kenyér formában (a hosszúkás-négyszögletesben) és csokimáz nélkül sütöttük és már a sütési idő felénél, messziről érezhető volt a finom banános-édeskés illat. Gyakran már azelőtt elfogyott, hogy teljesen kihűlt volna! Magában is nagyon finom, de aki halmozni szeretné az élvezeteket, fagyival, vagy vanília sodóval is eheti! Igazából semmi, extra, de nagyon finom; szerintem az “egyszerű, de nagyszerű”-kategória. És elronthatatlan!
Hozzávalók:
-15-15 dkg liszt, vaj és cukor
– 3 tojás
– 3 közepes (v. 2 nagy), érett banán (villával összetörve)
– 1 tk sütőpor
– 4-5 dkg kakaópor
1. Egy tálba összeszitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
2. Egy másik tálban habosra keverem a vajat a cukorral, majd egyenként kozzákeverem a tojásokat, végül az összetört banánt.
3. 2-3 részletben a banános-vajas masszához keverem a kakós-lisztet, kivajazott formába (kuglóf, őzgerinc, kenyér, stb.), 180 fokon 45-55 percig sütöm. (45 perc után érdemes fogpiszkáló próbát végezni; ha a fogpiszkáló szárazon, tisztán jön ki a tésztából, akkor már kész, megsült.) Ha kihült, bevonhatjuk csokimázzal, de magában is finom!
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: