Ha nagyzolni akarnék, írhattam volna, hogy paradicsom carpaccio, vagy paradicsom sashimi, bár azon kívül, hogy a paradicsomok vékony karikákra vannak vágva semmi köze se a bélszínből készült carpaccio-hoz, se a sashimihez. Színponpásnak viszont színpompás, ezért maradjunk az eredeti elnevezésnél. 🙂 Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, csak úgy, mint ez a pillanatok alatt összedobható, de nagyon üde, nagyon nyári paradicsomsaláta. Fontos, hogy a nyári nap érlelte friss, zamatos (szabadföldi) paradicsomot használjunk, mert csak akkor lesz igazán finom! A megfelelő vizuális hatás elérése érdekében célszerű több színű és különböző méretű paradicsomokat használni hozzá; gyors szeletelés után pár perc és készen is van a friss, nyári saláta.
A saláta ötlete Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog… c. könyvéből származik, ami – egyébként – tele van jobbnál-jobb ötletekkel és gyorsan összedobható ételekkel. Nagyon jól jön egy ilyen gyűjtemény a rohanós hétköznapokon! (Mondanom sem kell, hogy minden recept 3 fő hozzávalóból áll!) És akkor jöjjön a recept.
Hozzávalók:
1. Különböző színű, méretű paradicsomok vékony karikákra vágva
2. 1/2-1 piros csili (kimagozva, ere kivágva) vékony csíkokra vágva
3. apróra vágott petrezselyemzöld
+ 1-2 ek olíva olaj, 1-2 tk enyhe ecet (pl. almaecet, vagy nálam most Tokaji sárgamuskotályból készült borecet), só, frissen őrölt bors
Egy nagy tányérra rendezzük a vékony karikákra vágott paradicsomot. A csili csíkokkal megszórjuk a paradicsomot, picit sózzuk-borsozzuk, ezután meglocsoljuk az olívaolajjal és a borecettel. A végén meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
Azonnal fogyasztható! Mi pirított rozskenyérrel, gomolyával és friss kecskesajttal ettük. Hmmmmm, isteni volt! Igazi könnyű, nyári vacsi lett belőle.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: