Wannabe Chef

Zöldborsókrémleves burgonyával és joghurttal

Most, hogy már nincs szezonja a zsenge zöldségeknek és egyébként is már kevesebb friss zöldet kapni a piacon, elővettem a mélyhűtőből a fagyasztott alapzöldségeket. Nem mindig kíván az ember nehéz ételeket, és most a sok családi hétvégi ebéd után különösen jól esik egy könnyebb leves. Az egyszerűbb krémlevesekkel általában sincs sok macera, ez a tavaszidéző zöldborsókrémleves alig 30 perc alatt elkészül.  A nyári melegben jéghidegen a legfinomabb, de ilyenkor már nem hűtöm le, hanem melegen esszük. Burgonyával főzöm, így tartalmasabb lesz és joghurttal krémesítem a levest. Ropogós kenyérrel tálalom. 

Zöldborsókrémleves burgonyával és joghurttal

Recept (3-4 főre)

20 g margarin

3 kisebb burgonya (150 g) kockákra vágva

500 ml zöldségalaplé

300 g mélyhűtött zöldborsó

1 doboz biojoghurt, vagy natúr joghurt (kb 125g)

1. Felolvasztom a vajat. Beleteszem a burgonyakockákat a lábasba, összekeverem, lefedem és legalább 5 percig párolom.

2. Hozzáadom az alaplevet, nagyjából 10 percig főzöm, amíg puhulni kezd. Hozzáadom a borsót, és még kis ideig főzöm, amíg a zöldborsó is megpuhul (2-3 perc).

3. Simára turmixolom. Tálba teszem, hozzákeverem a joghurtot.

Petrezselyemmel szórom meg, metélőhagymát is lehet hozzákeverni tálalás előtt. Jéghidegen és melegen is finom. 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!