Most, hogy már nincs szezonja a zsenge zöldségeknek és egyébként is már kevesebb friss zöldet kapni a piacon, elővettem a mélyhűtőből a fagyasztott alapzöldségeket. Nem mindig kíván az ember nehéz ételeket, és most a sok családi hétvégi ebéd után különösen jól esik egy könnyebb leves. Az egyszerűbb krémlevesekkel általában sincs sok macera, ez a tavaszidéző zöldborsókrémleves alig 30 perc alatt elkészül. A nyári melegben jéghidegen a legfinomabb, de ilyenkor már nem hűtöm le, hanem melegen esszük. Burgonyával főzöm, így tartalmasabb lesz és joghurttal krémesítem a levest. Ropogós kenyérrel tálalom.
Recept (3-4 főre)
20 g margarin
3 kisebb burgonya (150 g) kockákra vágva
500 ml zöldségalaplé
300 g mélyhűtött zöldborsó
1 doboz biojoghurt, vagy natúr joghurt (kb 125g)
1. Felolvasztom a vajat. Beleteszem a burgonyakockákat a lábasba, összekeverem, lefedem és legalább 5 percig párolom.
2. Hozzáadom az alaplevet, nagyjából 10 percig főzöm, amíg puhulni kezd. Hozzáadom a borsót, és még kis ideig főzöm, amíg a zöldborsó is megpuhul (2-3 perc).
3. Simára turmixolom. Tálba teszem, hozzákeverem a joghurtot.
Petrezselyemmel szórom meg, metélőhagymát is lehet hozzákeverni tálalás előtt. Jéghidegen és melegen is finom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: