Wannabe Chef

Chili szószos garnélarák

Ma van a kínai újév és ezzel beléptünk a sárkány évébe. Juhé! Úgy éreztem, hogy ebből az alkalomból készítenem kell néhány kínai ihletésű finomságot. A menüből (kép alább) most a kedvencem a chili szószos garnéla és a mangó puding volt.  ... Tovább »

Színpompás koreai, a bibimbap

Balról-jobbra: szójacsírás kimchi, bibimbap, ázsiai ihletésű “fúziós” leves A bibimbap (koreaiul:비빔밥, japánul:ビビンバ) egy fantasztikus koreai étel, nagyon szeretem! Szeretem, mert gyakorlatilag a “feltét” szabadon variálható. Bármit beletehetünk, ami a hűtőben van (persze, attól függ, hogy általában mit rejt a hűtőnk), szóval “hűtő-takarító” ételnek is tekinthetjük. Ha a húst kihagyjuk, máris vegetáriánus ételt varázsolhatunk belőle (ebben… Tovább »

Kung Fu Panda ebédje – Reloaded

Reloaded, mert már harmadszorra írom a bejegyzést… A WordPress eddig nem akarta engedni, pedig olyan szép, nem? Hátha most… A hétvégén az unokaöcsikre vigyáztam és vártuk a Mikulást is  miközben a szüleik karácsonyi ajándékok után szaladgáltak. Ilyenkor mindig megnézünk egy mesefilmet is, ezúttal a Kung Fu Pandára esett egybehangzóan a választás. (Bevallom, én is szeretem.) A… Tovább »

Narancsos csirke. A kedvenc álkínaim.

Biztosan sokan vannak, akik időnként betévednek a kínai büfékbe. Praktikus kis kifőzdék ezek, mert ha szerencsénk van, egész jó menüket vehetünk egészen jutányos áron, sorban állni sem kell sokáig; szóval egy sor érv szól mellettük. Viszont az ételek többsége minden, csak nem igazi kínai, ám így is sokakat rabul ejt pl. egy “illatos-omlós csirke”.... Tovább »

Banbanji

A Banbanji elkészítését még egy japán lánytól tanultam az egyetemen, aki szerint ez az étel kínai, bár meg vagyok győződve róla, hogy ilyen étel Kínában nincs is. Ez inkább egy eljapánosított kínai eredetű étel, amit pofon egyszerű összeütni, isteni rajta a pirított, illatos szezámmagból készült öntet és nagyszerű bizonyítéka annak, hogy a távol-keleti ételek igenis finomak!… Tovább »

Thai citromfűvel pácolt fokhagymás sült csirke

  Egyben sült csirkét ritkán készítek, mert hát mégiscsak időigényesebb egy csirkét egyben megsütni, mint pl. csak combokat, vagy falatkákra vágott csirkemellet. De ez a sült csirke annyira illatos a sok fokhagymától és a thai citromfűtől és a bőre is olyan szép pirosra és ropogósra sül, hogy nem lehet ellenállni neki! Az élvezetet még fokozza… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!