Nagyon szeretek sütni, sósat, édeset is, bármilyen süteményt…. a kedvenc nálam mégis mindig a gyümölcsös pite marad. Nálunk a családban kevesen szeretik a pitét, én viszont igen, ezért általában inkább magamnak sütöm, és ha nem bírnám mind megenni egyedül, akkor a szomszédomék is kapnak belőle. Nagyon könnyen és gyorsan elkészül, nyáron a legfinomabb gyümölcsöket össze lehet válogatni hozzá. Lehet… Tovább »
Inspiráló pite receptek a konyhámból
Nagyon szeretek sütni, sósat, édeset is, bármilyen süteményt…. a kedvenc nálam mégis mindig a gyümölcsös pite marad. Nálunk a családban kevesen szeretik a pitét, én viszont igen, ezért általában inkább magamnak sütöm, és ha nem bírnám mind megenni egyedül, akkor a szomszédomék is kapnak belőle. Nagyon könnyen és gyorsan elkészül, nyáron a legfinomabb gyümölcsöket össze lehet válogatni hozzá. Lehet… Tovább »

Azt gondolom, hogy a száz százalékosan nyers étrendre való átállás mindenkinek a saját megítélésétől függ. Több barátommal, rokonommal kapcsolatban tudom, hogy számukra a nyers étrendre való átállás a lehetetlenséggel lenne határos. Én személy szerint Márta nyersétel blogját (My Rawsome Life) már régóta követem, mert lenyűgöz, hogy a gyümölcsöket milyen sokoldalúan képes felhasználni. Az édes íz eléréséhez datolyát, érett…
Ősz végéig tart a padlizsán szezonja. Ez a grillezett változat még egy nyári Fahéj magazinban jelent meg, amihez a posztban most tahini szósz receptet is adok nektek. A grill válogatásnál a padlizsánhoz sült gyümölcsöket párosítottam, édes mascarpone mártogatóssal. Mindkét recept elkészíthető serpenyőben és raclette-en is. A sült gyümölcsöket a gyerekek is szeretni fogják: tipegőknek kis szeletekre vágva, kevés almalével megpárolva,…
Nem is olyan régen még fel sem merült volna bennem a befőzés gondolata. Ez nekem olyan anyukás-magymamás, egész napos, nagy felfordulással járó elfoglaltság. Anyukám szerint a befőzéshez sok hely és idő kell. Nos, elmondhatom, hogy nálam mindkét feltétel hiányzik! Tudom, sokan főztek már be városi lakások konyhájában, de az ugye mégsem ugyan az a feeling, mint…