Wannabe Chef

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Vendég bejegyzés Ínyencháztól – Első rész

Az Ínyencház megálmodójával, Krisztával még a Főzőiskola megvalósulása előtt találkoztam. Hihetetlen lelkesedéssel beszélt az elképzeléseiről. Nagyon szeret főzni, és a főzőiskolát egy remek programnak, szabadidős tevékenységnek tartja, ami nem feltétlenül főzni tanít, hanem egy pár órás, remek időtöltést biztosít a konyhaművészet iránt érdeklődő embereknek. Szentendrén nincs olyan intézmény, amely kielégítené ezt a fajta igényt, viszont rengeteg… Tovább »

Fokhagymás-zöldfűszeres tortellini

Nagyon szeretem ezt a bazsalikomos, petrezselymes tortellinit készíteni és régóta bevált recept itthon. Előfordul, hogy esténként már nincs kedvem sokat babrálni a vacsorával, mert mindenki nyűgös, én pedig a blogommal foglalkoznék inkább, mégis szívesen készítenék egy ízletes, laktató vacsorát, de gyorsan.  Amióta friss zöldfűszeres olivaolajjal készül a tortellini,  elbúcsúztunk a sajtmártástól és az az unalmas ketchup sem kerül rá. Az olívaolajba nemcsak friss fűszernövényeket,… Tovább »

Ricottás sajt muffinsütőben

Mostanában sokat kísérletezem mindenféle fűszerrel, az alapanyagokat is variálom, és ha az újraértelmezett verzió ízei jól harmonizálnak egymással, az már fél siker. Ezt a ricottás sajtot mindenáron a hétvégi családi grillezésen szerettem volna az asztalra tenni. Sajnos a serpenyőben nem állta a gyűrődést (vagyis szétesett). A sajtos tejszínes tészta végül muffinsütőben bírta ki a sütést. Megsütve, majd a tepsiben lehűtve szuper… Tovább »

Calzone a családnak

A múlt vasárnapi születésnapozásra calzonet készítettem, sok-sok sajttal, koktélparadicsommal és friss bazsalikommal.  A  nagyobb családi összejövetelek előtt nem mindig tudok igazán elmélyülni a főzésben, mivel a fiúk erőteljes húsevők, ezért leginkább szimpla “rántott húsos” menüre vágynak (mindenféle  extra nélkül).  Ami nekem fontos volt, hogy sok legyen, jól lakjanak vele, és a megszokott ízek mellett valami új is kerüljön az asztalra… Tovább »

Villámgyors házi pesto

Kedvenc cézár salátámat a Liszt Ferenc téren adják, pestoval megkent pirítóssal a tetején. Imádom, mikor kihozzák nekem és a salátán ott pihennek a pirítósok, majd megcsap a bazsalikomos-fenyőmagos pesto krém illata. Sajnos ma már egyre kevesebb időm jut a városi pörgésekre, ezért is vettem a fejembe, hogy majd én aztán kikeverem a tökéletes pesto krémet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!