Wannabe Chef

Zöldspárgás rizottó

A spárga vitathatatlanul tavaszi kedvenc nálunk. Ezért a szezonban – ami Magyarországon sajnos elég rövid – gyakran szerepel az asztalon. Ilyenkor a zöldspárga tempurát és ezt a zöldspárga rizottót minden évben elkészítjük; ez amolyan szertartás nálunk. Csak úgy, mint egyik kedvenc bloggerünk a sajtszószt egykoron, mi is először “porból” készítettük a zöldspárgás rizottót, köszönhetően a Knorr több éves, fáradságos… Tovább »

Frissítő reggeli narancsos-citromos turmix

Ez a narancs-citromos turmix még múlt hétvégén készült. Aznap reggel egy rakás gyümölcs és zöldség volt a hűtőben: répa, narancs, alma, citrom és néhány “zöld” is. A fiúknak répa-alma-narancs kombót készítettem a gyümölcscentrifugával (szerencsére már a 2 és fél éves kisfiam, B. is szereti a frissítő zöldség- és gyümölcsleveket, de ragaszkodik hozzá, hogy színes szívószállal kapja… Tovább »

Citromos, gyömbéres, mentás frissítő és styling workshop

  Nemrég új szerelem kezdődött nálam, a food styling. Részt vettünk blogos barátnőmmel egy fantasztikus ételfotó és styling workshopon a Fahéj magazin műhelyében. Rengeteg új és hasznos információt kaptunk a fotózáshoz (géphasználatról, kompozíciós szabályokról, stylingról….), valójában az volt a cél, hogy megtanuljuk, hogy tudunk szép fotókat készíteni műtermi eszközök és berendezés nélkül.  Láthattatok több workshopon készült fotót is a… Tovább »

Inspiráló karácsonyi ötletek: gyömbéres-citromos bonbon

Nem készítek gyakran bonbont házilag, de ezen a héten kedvet kaptam egy kis csokizáshoz. A mini csokitáblácskákat és a bonbonokat is egy nagyon egyszerű receptből főztem: jó minőségű étcsokoládé és vaj az alapja, szárított citromhéjjal és gyömbérrel fűszereztem őket. A bonbon nincsenek töltve, ezért nagyon egyszerű lesz dolgozni vele: a szilikon formákat csak meg kell tölteni a megolvasztott… Tovább »

Háztáji csemegék: citromkrém csatos üvegben

Én a jól bevált citromkrémemből minden ősszel vagy télen bekeverek néhány üveggel, ami rendszerint gyorsan el is fogy. Ennek a lemon curdnek a receptjét már egyszer megosztottam a blogon. Amikor gasztro ajándékokon ötleteltek, ezt sem hagyhatjátok ki a sorból, mert gusztusosan becsomagolva, nagyszerű ajándék lehet. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga… Tovább »

Serpenyőben sült pácolt csirke

A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt… Tovább »

Citromos piskóta fahéj sziruppal

Az utolsó “tejbe mártogatós”, téli sütimet posztolom, bár ez a piskóta olyan jól variálható, hogy még a tavaszi piknik szezonra is elsüthető. Nagymamámtól kaptam a receptet, ez az ő vendégváró sütije:  amikor készíti a barátnőinek, órákig a süti citromos illatát lehet érezni az egész lakásban. Én még egy kis fahéj szirupot is csepegtettem bele, de ez akár el is hagyható vagy… Tovább »

Csudafinom citromkrém reggelire

Aki szereti a hosszú, pizsamás, asztalra kipakolós reggeliket, annak ezt a pirítósra kenhető különleges citromkrémet ki kell próbálnia! A lemon curd néven is ismert citromkrémtől ez abban különbözik hogy kihagytam belőle a tejszínt, de egy valami még került bele, a juharszirup, így az eredmény pedig sokkal inkább egy pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!