Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lilahagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt… Tovább »
Csirke fűszeres-gesztenyelisztes panírban, káposztasalátával
Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lilahagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt… Tovább »

Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául…
A Fahéj magazin felkérésére több bentót is készítettünk a lap tavaszi számába, amely “Bento piknik” címen jelent meg. Célunk volt, hogy egy kis ízelítőt adjunk az olvasóknak arról, hogy mi is a bento, ugyanakkor baráti összejöveteleken, pikniken is bátran fogyasztható bento összeállításokat mutassunk be. Az egyik bentónk ez volt. Gyömbéres-szójaszószos csirkenyársak újhagymával, onigiri és mini mozarella-koktél paradicsom nyársak…
Mostanában egyre gyakrabban készül nálunk bento. Ebből a roston csirkéből (ami egy vasárnapi ebédre készült) félre tettem egy adagot a bentoba is. A csirke bazsalikomos mustáros páccal készült, került még a dobozba zöldbabos rizs, paradicsom, uborka és reszelt sárgarépa is. Így lett komplett ebédem másnapra. Emellé mehet bármi, a lényeg azon van, hogy ízlésesen elrendezzük az ételeket úgy, hogy ne…
Legutóbb igazi vegetáriánus pikniket csaptunk a Margit szigeten. A kosárból mindenféle friss zöldség került elő (paradicsom, paprika, rukkola és hónapos retek), vittünk magunkkal padlizsánkrémet, vegetáriánus vöröslencsés-zöldborsós burgereket és bagettet is. Ha kimozdulunk a szabadba, mindig viszünk zöldségeket, de a hideg mártogatósok is jól jönnek ilyenkor zöldségekhez, szendvicsekre. Most egy új változat készült, méghozzá szendvics bentoba, amit garantálom, hogy…
Gyors bento, amit mindenki garantáltan szeretni fog! A bento felső részében (300 ml-es): – citromos csirkefalatok (recept lent) – szójaszószos-sárgarépás-zöldbab – koktélparadicsom és brokkoli A bento alsó részében (200 ml-es): – kb. 15 dkg párolt jázmin rizs...
A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt…
Gyors és könnyű csirke (nemcsak) nyári, meleg napokra! Nem tudom, ki hogy van vele, de én kifejezetten szeretem a savanykás ételeket, főleg nyáron. Ezért is készítettem ezt a könnyű citromos csirkét. Bulgurral (nam kell főzni, csak leforrázni!) és fokhagymás cukkinivel isteni és akár diabéteszes étrendbe is illeszthető (alacsony szénhidrát!)....