Wannabe Chef

Csirkés-salátás szendvics

A hétvége elteltével biztosan több háztarásban is fellelhető egy kis sültcsirke maradék, ami egyrészt jó, hogy van, mert legalább nem kell a hétfőt rögtön főzéssel kezdeni; másrészt jöhetnek a kifogások ellene, hogy 1. száraz a csirkemell, már nem olyan finom, mint tegnap volt, 2. nem ropog a csirkecombon úgy a bőr, mint amikor friss volt…… Tovább »

Ázsia ízei otthon: teriyaki csirkés wrap

Valamelyik nap felhívott a barátnőm, hogy hűűűűűűűű, képzeljem csak el, vett wasabis pitát a McDonald’s-ben (mert ott most éppen ázsiai hetek vannak) és már alig várja hogy megkóstolhassa… Hirtelen csak annyit tudtam neki mondani, hogy ez a wasabis pita elég bizarul hangzik, de persze furdallta az oldalamat a kíváncsiság és nem tudtam megállni, hogy be… Tovább »

Thai citromfűvel pácolt fokhagymás sült csirke

  Egyben sült csirkét ritkán készítek, mert hát mégiscsak időigényesebb egy csirkét egyben megsütni, mint pl. csak combokat, vagy falatkákra vágott csirkemellet. De ez a sült csirke annyira illatos a sok fokhagymától és a thai citromfűtől és a bőre is olyan szép pirosra és ropogósra sül, hogy nem lehet ellenállni neki! Az élvezetet még fokozza… Tovább »

Könnyű szezámos csirke brokkolival

Rohanós napokra tökéletes étel, mert gyorsan és könnyen elkészíthető. És nem is annyira kalóriadús, viszont tápláló és nagyon ízletes. A mai köret kókusztejjel párolt jázmin rizs volt hozzá (egyik nagy utazó ismerősöm szerint Zanzibáron így készítik). Egyáltalán nem bántam meg, hogy kipróbáltam a zanzibári verziót, mert a kókusztej nagyon finom aromát adott az egyébként is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!