Wannabe Chef

Piskótakocka csokiöntettel

Klasszikus recept ovisoknak. Amióta nyári szünet van az óvodában, sorban készíthetem az ovis kedvenceket a gyerekeknek. Betűtésztás paradicsomlevest, édes tejberizst, a palacsintákat és a piskótakockát csokiöntettel… Sokkal finomabb így minden, de mégis, ahogy B. mondja “óvodási” és anya (nyilván) még 40 fokban is megsüti a piskótát és megfőzi a meleg csokikrémet hozzá. Cserébe addig jönnek vissza üres tányérokkal a… Tovább »

A legszebb ajándékom: Süti vagy nem süti receptkönyv

Nagyon régóta gyűjtöm a receptkönyveket. Vannak olyanok, amiket rendszeresen előveszek, vannak olyanok, amikből nem főzök, csak a kezembe veszem és olvasgatom időnként, és vannak kedvencek, amiket épp folyamatosan forgatok és gyakrabban használok. Ebben az évben nem kaptam karácsonyra szakácskönyveket, de részt vehettem egy nagyon izgalmas munkában az év második felében, egy új receptkönyv elkészítésében. Novemberben… Tovább »

Cukormentes, csokoládés banán fagylalt

Ha készítettetek már valaha cukormentes, krémes banán fagylaltot, akkor tudjátok, hogy roppant egyszerű az egész művelet. Semmi másra nincs szükségünk, csak néhány darab fagyott banánra, és a technika csodát fog művelni vele. A meghámozott banánokat pár centis darabkákra vágjuk és egy tálcára vagy nagyobb tálra fektetve két vagy három órára a fagyasztóba tesszük úgy, hogy a szeletek… Tovább »

Születésnap és áfonyás, vaníliás chia puding

Valami volt a levegőben, valami történt ma, mert sok hét után először újra tele voltam energiával. A gyerekek rengeteg időmet elvették az utóbbi időben, és mindemellett a sok családi program miatt nem jutott elég időm a blogra. Hetek óta nem volt ilyen napom: 2 bejegyzést is meg tudtam írni ma előre a blogra fotóval, recepttel, most ezzel az isteni finom chia… Tovább »

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

  Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól. Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek… Tovább »

Gluténmentes zserbós muffin

A gluténtartalmú élelmiszerek (pl. zsemle, kenyér, tészta) tökéletesen egészséges ételek, ha megfelelő minőségben és mennyiségben fogyasztjuk azokat. Ha felmerül bennünk az érzékenység gyanúja, akkor egy időre ki kell iktatni az étrendből a gluténtartalmú élelmiszereket (pl. búza, árpa, rozs és tönkölybúza eredetű termékek, egyes esetekben a keresztszennyeződések miatt a zab is). Így lehet látni majd, elmúlnak-e illetve jelentősen… Tovább »

Koccintsunk Bounty-val?

IGEN!!!!! Aki egyszer megkóstolja ezt a kókuszos-krémes finomságot, egész biztos, hogy mindig IGEN-nel fog válaszolni erre a kérdésre! A Bounty maga az “Édenkert íze” és ez a kókuszos, könnyed finomság is! Az eredeti recept a Nosalty-ról van, de én alaposan átalakítottam annak érdekében, hogy minél kevesebb üres kalória legyen benne, így ez a desszert, vagy… Tovább »

Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével

Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan… Tovább »

Csokis-banános süti

Ez a süti egyetemi éveimet juttatja eszembe. Egy külföldi (fiú) évfolyamtársamtól tanultam és mindig ezt készítettük, ha valami tényleg sütiset megkívántunk. A hozzávalók teljesen hétköznapiak, egy-két (túl)érett banán is mindig volt kéznél, sőt előfordult, hogy direkt ehhez a sütihez érleltük az asztalon a banánt! Egyetem alatt többnyire kenyér formában (a hosszúkás-négyszögletesben) és csokimáz nélkül sütöttük és… Tovább »

Fűszeres trüffel videórecept

  Ezt a kézi készítésű trüffelt Bilák Imre kézműves csokoládékészítő mesteri segítségével alkothattuk meg. Imre 8 éve készít Magyarországon bonbonokat, ezalatt rengeteg fűszert párosított különböző égtájakról származó csokoládéval. Kollekcióit külföldi, holland és távol-keleti konyhák alapanyagai és fűszerei ihletik. Ez a trüffel amellett, hogy iszonyú finom, otthon is kikísérletezhető. Az alaprecept egy kínai fűszerkeverékkel készült (nagyobb fűszerboltokban beszerezhető),… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!