Wannabe Chef

Édes finomság Valentin-napra

Sokáig töprengtem, hogy február 14-ére milyen saját készítésű gasztro ajándékot készítsek. Mindenképpen valamilyen gyors, csokis bonbont terveztem. Ezeket a mandulás-csokis finomságokat negyedórás művelet elkészíteni: az alapja őrölt mandula, kevés cukormentes lekvár és nádporcukor keveréke. Az apró, csokis édességeket úgy szerettem volna becsomagolni, mint a szaloncukrot, és Pasztellbarokk Zita barátnőm adta az ötletet a selyempapír beszerzéséhez.  Recept (kb. 10 db… Tovább »

Csokoládés püspökkenyér

Ennek a karácsonyi ehető ajándéknak a különlegessége, hogy csak tojásfehérje szükséges hozzá és ettől belül légiesen könnyű tésztája lesz, ráadásul hihetetlenül gyorsan el is készül. Bármilyen aszalt gyümölcsöt, akár durvára tört olajos magvakat, csokoládét is bele lehet szórni, csak az ízlésünk szab határt. A tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval is megcsurgathatjuk (legközelebb így készítem), majd megszórhatjuk mandulával. Érdemes… Tovább »

Háztáji csemegék: házi csokis mogyorókrém

    Ebben az évben úgy tűnik, nálunk a csokoládés gasztroajándékok lesznek a nyerők! Ezt a csokis mogyorókrémet már korábban lefotóztam nektek, közben készül egy gyümölcskenyér is (szintén csokival), amit legkésőbb hétvégén posztolni is szándékozom (remélem sikerül), hogy karácsonyra még bárki elkészíthesse! Ezt a házi készítésű csokis mogyorókrémet nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni,… Tovább »

Mini interjú Bilák Imre csokoládémesterrel + JÁTÉK

A nyereményjáték lezárult! A random.org által kisorsolt sorszáma alapján a Bilák bonbont és a mézkaramellt Somogyi Kinga Gitta nyerte! Kérjük, írj egy e-mailt az info@wannabechef.eu címre, hogy egyeztessük a részleteket! Köszönjük, hogy játszottatok! ****   Bilák Imrével, kedvenc csokoládémesterünkkel már többször készült interjú a blogra. Beszélgettünk vele csokoládéfogyasztási kultúráról, vad ízvilágú bonbonjairól is, most az ünnepek közeledtével pedig egy… Tovább »

Inspiráló karácsonyi ötletek: csokoládés muffin-por

Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült  nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz… Tovább »

Csokis hógolyó

Ez a nagyon csokis kekszecske bármikor, az év bármely szakában jól jöhet otthon. Jó olyankor, amikor tényleg csak egy falatnyi édességet, kekszet kívánunk (pl. kávéhoz, teához, kakaóhoz), amikor már meg akarunk szabadulni az otthon hánykolódó táblás csokiktól (ez Mikulás és Karácsony táján épp aktuális is!), vagy ha gyorsan kell egy könnyen elkészíthető (és sokáig eltartható) aprósüti… Tovább »

Gesztenyeliszt és Fahéj magazin, 2013 tél

Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául… Tovább »

Szilvás-csokis-mogyorós süti

Bárt a szilvához nem fűz különösebb vonzalom, de azért ősszel nem tudok kihagyni egy jó kis  szilvás pitét (mondjuk egyszer). Aztán szeretjük még a jó sűrűre főzött szilvalekvárt, természetesen cukor nélkül, apró sütikbe, vagy csak úgy, egy hideg novemberi estén kanalazgatva. Most viszont valami mást szerettem volna ezért készítettem ezt a szilvás-csokis-mogyorós sütit. Bár a rokonság igen… Tovább »

Cupcake design kurzus, cupcake történelem és tündértorta receptek

A családunkban a nyár a születésnapok időszaka és ilyenkor imádom meglepni a családot (de legfőképpen az ünnepeltet) különböző süticsodákkal. Néhány hete alkalmam volt részt venni Viczkó Bea, vagyis Kopenka cupcake design óráján. Beát régóta ismerem, készült már vele interjú is a blogra, majd később az első blogszületésnapunkra ő készítette a gyönyörű szülinapi wannabe chef logós cupcake-ket is. A főzőtanfolyam… Tovább »

Jamie nyers csokoládé tortája

Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni. Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver  észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!