Wannabe Chef

Rizspelyhes gyümölcspüré és inspirációs morzsák anyukáknak

  Régen volt már annyi szabadidőm mint most. Egyrészt egy egészségügyi pihenőt követően ezt most cseppet sem bánom, muszáj erősnek maradnom, mivel úgy tűnik, megvalósulhat egy régi álmom. Ezenfelül amennyit csak lehet, a blogommal is foglalkozhatok. Blogot nem csak írni szeretek, hanem inspirálódni is és olvasni másokét. A internetnek köszönhetően olyan sok az inspiráció és az információ, ráadásul olyan mennyiségben, hogy alig győzöm… Tovább »

Cukormentes vegán banános fagylalt

El sem tudom mondani nektek, mennyire szeretem nyáron a frissen illatozó málnát. Annyira szépeket kaptam a napokban, hogy három dobozkával is vettem. Ha valaki megviccelne engem egy láda friss, zamatos málnával, szerintem gond nélkül befalnám pár perc alatt. Másik nagy kedvencem most a banános fagyi, abból is meg tudnék enni bármennyit – ahogy B. mondja itthon: “anya, ez mennyei”. Tavaly kezdtem gyártani… Tovább »

Megújult a Wannabe Chef + házi földimogyoróvaj

Örömmel jelentem be, hogy megújult a Wannabe Chef blog! Azok, akik gyakrabban látogatják a blogot, már láthatták a végeredményt. Az elmúlt év utolsó heteiben sokat dolgoztunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy letisztult és könnyen áttekinthető grafikát készíteni. Most az újdonságokról olvashattok néhány sorban illetve a földimogyoróvaj receptjét is megírom nektek.A megújult blog… Tovább »

Cukormentes, csokoládés banán fagylalt

Ha készítettetek már valaha cukormentes, krémes banán fagylaltot, akkor tudjátok, hogy roppant egyszerű az egész művelet. Semmi másra nincs szükségünk, csak néhány darab fagyott banánra, és a technika csodát fog művelni vele. A meghámozott banánokat pár centis darabkákra vágjuk és egy tálcára vagy nagyobb tálra fektetve két vagy három órára a fagyasztóba tesszük úgy, hogy a szeletek… Tovább »

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Koccintsunk Bounty-val?

IGEN!!!!! Aki egyszer megkóstolja ezt a kókuszos-krémes finomságot, egész biztos, hogy mindig IGEN-nel fog válaszolni erre a kérdésre! A Bounty maga az “Édenkert íze” és ez a kókuszos, könnyed finomság is! Az eredeti recept a Nosalty-ról van, de én alaposan átalakítottam annak érdekében, hogy minél kevesebb üres kalória legyen benne, így ez a desszert, vagy… Tovább »

Egészséges reggelik 3. rész (Vendég bejegyzés My Rawsome Lifetól)

Azt gondolom, hogy a száz százalékosan nyers étrendre való átállás mindenkinek a saját megítélésétől függ. Több barátommal, rokonommal kapcsolatban tudom, hogy számukra a nyers étrendre való átállás a lehetetlenséggel lenne határos. Én személy szerint Márta nyersétel blogját (My Rawsome Life) már régóta követem,  mert lenyűgöz, hogy a gyümölcsöket milyen sokoldalúan képes felhasználni. Az édes íz eléréséhez datolyát, érett… Tovább »

Háztáji csemegék: epres-kókuszos-banános jégkrém

Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsből csodás… Tovább »

Vegán vörösáfonyás napraforgókrémes golyók

A Donum Terrae és Tóth-Nacsa Ági (Boldog Kukta) keresett meg minket néhány héttel ezelőtt: lehetőséget kaptunk, hogy teszteljük a Donum Terrae magkrémjeit egy játék keretén belül. Néhány nappal később kaptam egy csomagot, melyben napraforgókrém lapult, azzal az instrukcióval, hogy készítsek vele határidőre egy finom desszertet. A játék végén az összes receptből egy gyűjtemény készül a Donum Terrae webolalra,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!