Wannabe Chef

Gluténmentes zserbós muffin

A gluténtartalmú élelmiszerek (pl. zsemle, kenyér, tészta) tökéletesen egészséges ételek, ha megfelelő minőségben és mennyiségben fogyasztjuk azokat. Ha felmerül bennünk az érzékenység gyanúja, akkor egy időre ki kell iktatni az étrendből a gluténtartalmú élelmiszereket (pl. búza, árpa, rozs és tönkölybúza eredetű termékek, egyes esetekben a keresztszennyeződések miatt a zab is). Így lehet látni majd, elmúlnak-e illetve jelentősen… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Mennyei szilvás morzsa, vagyis morzsasüti

Morzsasütit keverni a világon a legegyszerűbb dolog. Ezt a szilvás változatot tesóméknak készítettem egyik hétvégén. Szilvából nem tudok jobb desszertet elképzelni a pitén és a morzsán kívül – mindkettőt nagyon szeretem!   Recept (1 nagy piteformához) 60 dkg szilva (magozott súly), magozva, tisztítva, felezve 1-2 evőkanál nádcukor 1-2 evőkanál keményítő vagy liszt fél tk fahéj… Tovább »

Koccintsunk Bounty-val?

IGEN!!!!! Aki egyszer megkóstolja ezt a kókuszos-krémes finomságot, egész biztos, hogy mindig IGEN-nel fog válaszolni erre a kérdésre! A Bounty maga az “Édenkert íze” és ez a kókuszos, könnyed finomság is! Az eredeti recept a Nosalty-ról van, de én alaposan átalakítottam annak érdekében, hogy minél kevesebb üres kalória legyen benne, így ez a desszert, vagy… Tovább »

Mini áfonyás torták

A Szakácsmustra játékot Era, az Életinfó blog megalkotója hozta létre, mely szerint minden ilyen játéknál egy híres embert kiválasztva kell tőle főznünk vagy sütnünk. A mostani forduló háziasszonya Juci, a from Juci blog szerzője és Donal Skehan lett a választottja. Régóta követem a blogját, nagyon örültem Juci Szakácsmustra felhívásának, mivel nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt. Donal… Tovább »

Háztáji csemegék: nyers banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

Az egész úgy kezdődött, hogy megismerkedtem a vietnámi masszőrünkkel. Ő egy kincs nekünk, ugyanis mióta megszületett a két kisfiam, azóta időszakonként kezelésbe vesz. Nemcsak profi masszőr, hanem isteni ételeket is készít. Mivel nyers-vegán étrenden él, találkozáskor mindig van közös témánk. Az utóbbi hetekben két fantasztikus könyvet is kaptam tőle kölcsön ebben a témában. Az egyik Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig (nyersétkezésről,… Tovább »

Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével

Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan… Tovább »

Egészséges reggelik 1. rész: Áfonyás palacsinta

  A nyarat azért is szeretem, mert a sok szezonális gyümölccsel és zöldséggel rengeteg egészséges reggelit tudunk készíteni. Arra gondoltam,  hogy miért ne mutathatnánk ezeket meg Nektek, így most a háztáji csemegék sorozathoz hasonlóan, erről is olvashattok majd sorozatban (időnként receptek, vendég bejegyzések, érdekes interjúk formájában). Reméljük szeretni fogjátok! B.-nek régóta igyekszem a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget belecsempészni az ételekbe otthon, leginkább reggel… Tovább »

Háztáji csemegék: rebarbara sorbet

Ez a recept a rebarbara egyik legjobb felhasználási módja. A rebarbara íze mennyei, jól lehet variálni süteménybe, lekvárba, kompótba, de talán édesen, lehűtve a legfinomabb. Ez a sorbet nem tartalmaz tejterméket és tojást sem, mégis kiadós, lágy és krémes!  A családban nálunk mindenki szereti. Nem szükséges hozzá fagylaltgép, anélkül is el lehet készíteni: vegyük ki többször és keverjük át, hogy a jégkristályok összetörjenek…. Tovább »

Háztáji csemegék: epres-kókuszos-banános jégkrém

Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsből csodás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!