Wannabe Chef

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

  Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól. Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek… Tovább »

Egészséges reggelik 6. rész: Tápláló meleg reggelik

Az egészséges reggelik sorozatban írtam már lisztmentes áfonyás palacsintáról, lenmaglisztes kenyérről, zabos kekszről, nyers vegán reggeli zabkása, és könnyű tápláló reggelik mellett vegán cékla-alma juice-ról is. Utóbbiakat többségében hidegen fogyasztjuk, ezért most ezt a részt a meleg reggelikről írom. Tápláló, meleg reggelit sokunknak nincs elegendő ideje készíteni a hétköznapokban. A karácsonyi szünetre terveztem időzíteni ezt a bejegyzést,  amikor kicsit… Tovább »

Interjú fromJucival + JÁTÉK

Kisorsoltuk nyertesünket, MOLNÁR MELINDÁNAK ezúton is gratulálunk! A nyertest értesítettük, köszönjük, hogy velünk játszottatok! ———– Interjú  fromJucival Jucit egy évvel ezelőtt ismertem meg, azóta követem a blogját és kedves, bájos sütemény receptjeit is megszerettem. Kezdetben csak a Facebook-on osztotta meg, hogy milyen finomságokat készített aznap. Azóta cukrász lett, most már fromJuci blogján (http://fromjuci.blogspot.hu/) sokféle süti, torta, édesség, vacsorának való található…. Tovább »

Gluténmentes zserbós muffin

A gluténtartalmú élelmiszerek (pl. zsemle, kenyér, tészta) tökéletesen egészséges ételek, ha megfelelő minőségben és mennyiségben fogyasztjuk azokat. Ha felmerül bennünk az érzékenység gyanúja, akkor egy időre ki kell iktatni az étrendből a gluténtartalmú élelmiszereket (pl. búza, árpa, rozs és tönkölybúza eredetű termékek, egyes esetekben a keresztszennyeződések miatt a zab is). Így lehet látni majd, elmúlnak-e illetve jelentősen… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Háztáji csemegék: nyers banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

Az egész úgy kezdődött, hogy megismerkedtem a vietnámi masszőrünkkel. Ő egy kincs nekünk, ugyanis mióta megszületett a két kisfiam, azóta időszakonként kezelésbe vesz. Nemcsak profi masszőr, hanem isteni ételeket is készít. Mivel nyers-vegán étrenden él, találkozáskor mindig van közös témánk. Az utóbbi hetekben két fantasztikus könyvet is kaptam tőle kölcsön ebben a témában. Az egyik Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig (nyersétkezésről,… Tovább »

Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével

Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan… Tovább »

Egészséges reggelik 1. rész: Áfonyás palacsinta

  A nyarat azért is szeretem, mert a sok szezonális gyümölccsel és zöldséggel rengeteg egészséges reggelit tudunk készíteni. Arra gondoltam,  hogy miért ne mutathatnánk ezeket meg Nektek, így most a háztáji csemegék sorozathoz hasonlóan, erről is olvashattok majd sorozatban (időnként receptek, vendég bejegyzések, érdekes interjúk formájában). Reméljük szeretni fogjátok! B.-nek régóta igyekszem a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget belecsempészni az ételekbe otthon, leginkább reggel… Tovább »

Háztáji csemegék: rebarbara sorbet

Ez a recept a rebarbara egyik legjobb felhasználási módja. A rebarbara íze mennyei, jól lehet variálni süteménybe, lekvárba, kompótba, de talán édesen, lehűtve a legfinomabb. Ez a sorbet nem tartalmaz tejterméket és tojást sem, mégis kiadós, lágy és krémes!  A családban nálunk mindenki szereti. Nem szükséges hozzá fagylaltgép, anélkül is el lehet készíteni: vegyük ki többször és keverjük át, hogy a jégkristályok összetörjenek…. Tovább »

Epres-spenótos smoothie reggelire

  Tavaly februárban csatlakoztunk Zizi cukormentes kihívásához. Nem kevés kitartás kellett hozzá, de a hónap végére nagyon jól éreztük magunkat, és mivel szeretjük a zöldségeket és gyümölcsöket, azóta sok-sok vegetáriánus és vegán recept is felkerült a blogunkra. Idén nem tudtam bekapcsolódni a kihívásba, mert pont februárban érkezett hozzánk a családba G. (aki lassan már 3 hónapos lesz). A babázás első heteiben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!