Wannabe Chef

Kókuszkrémes süti

  Mióta megszületett G. (már több, mint 2 hónapja), anyósom is rengeteget segít nekünk és általában finomabbnál finomabb édességekkel érkezik hozzánk. Korábban több receptje került már fel a blogra, például a villámgyors zabpelyhes süti mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel, vagy az isteni finom zeller krémlevese, amit B. azóta is imád…. A napokban kaptunk ebből a mennyei kókuszkrémes-kekszes sütiből, ami a “tepsis Raffaello”… Tovább »

Vegán mákos-citromos rozsos muffin

Ez a citromos-mákos muffin ovis unokaöcsém névnapjára készült még márciusban. Abból indultam ki, hogy ha az ovisok szeretik a mákos tésztát (és egyébként tapasztalatom szerint a tésztát minden formában), akkor a mákos muffin is nyerő lesz. Ez a citromos-mákos muffin finom édes, és érezhető benne a mák íze, sikerült belőle kihagynom a tojást, ráadásul fele rozslisztből… Tovább »

Fűszeres trüffel videórecept

  Ezt a kézi készítésű trüffelt Bilák Imre kézműves csokoládékészítő mesteri segítségével alkothattuk meg. Imre 8 éve készít Magyarországon bonbonokat, ezalatt rengeteg fűszert párosított különböző égtájakról származó csokoládéval. Kollekcióit külföldi, holland és távol-keleti konyhák alapanyagai és fűszerei ihletik. Ez a trüffel amellett, hogy iszonyú finom, otthon is kikísérletezhető. Az alaprecept egy kínai fűszerkeverékkel készült (nagyobb fűszerboltokban beszerezhető),… Tovább »

Édes finomság Valentin-napra

Sokáig töprengtem, hogy február 14-ére milyen saját készítésű gasztro ajándékot készítsek. Mindenképpen valamilyen gyors, csokis bonbont terveztem. Ezeket a mandulás-csokis finomságokat negyedórás művelet elkészíteni: az alapja őrölt mandula, kevés cukormentes lekvár és nádporcukor keveréke. Az apró, csokis édességeket úgy szerettem volna becsomagolni, mint a szaloncukrot, és Pasztellbarokk Zita barátnőm adta az ötletet a selyempapír beszerzéséhez.  Recept (kb. 10 db… Tovább »

Bogyós gyümölcsös-banánpürés palacsinta

Ez a bogyós gyümölcsös-banánpürés palacsinta változat már a sokadik palacsinta recept a blogon és a kedvencünk után szintén toplistás lett a családban. Cukormentes és nem is szükséges édesíteni, mert a banános-bogyós gyümölcsös-málnás pürétől hihetetlenül karakteres ízt kap. Készülhet fagyasztott gyümölcsből (egyféle vagy többféle bogyós gyümölcsből is), ribiszkével, szamócával, szederrel esetleg málnával vagy áfonyával, és összekeverve a banánnal…. Tovább »

Csokoládés püspökkenyér

Ennek a karácsonyi ehető ajándéknak a különlegessége, hogy csak tojásfehérje szükséges hozzá és ettől belül légiesen könnyű tésztája lesz, ráadásul hihetetlenül gyorsan el is készül. Bármilyen aszalt gyümölcsöt, akár durvára tört olajos magvakat, csokoládét is bele lehet szórni, csak az ízlésünk szab határt. A tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval is megcsurgathatjuk (legközelebb így készítem), majd megszórhatjuk mandulával. Érdemes… Tovább »

Háztáji csemegék: házi csokis mogyorókrém

    Ebben az évben úgy tűnik, nálunk a csokoládés gasztroajándékok lesznek a nyerők! Ezt a csokis mogyorókrémet már korábban lefotóztam nektek, közben készül egy gyümölcskenyér is (szintén csokival), amit legkésőbb hétvégén posztolni is szándékozom (remélem sikerül), hogy karácsonyra még bárki elkészíthesse! Ezt a házi készítésű csokis mogyorókrémet nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni,… Tovább »

Mini interjú Bilák Imre csokoládémesterrel + JÁTÉK

A nyereményjáték lezárult! A random.org által kisorsolt sorszáma alapján a Bilák bonbont és a mézkaramellt Somogyi Kinga Gitta nyerte! Kérjük, írj egy e-mailt az info@wannabechef.eu címre, hogy egyeztessük a részleteket! Köszönjük, hogy játszottatok! ****   Bilák Imrével, kedvenc csokoládémesterünkkel már többször készült interjú a blogra. Beszélgettünk vele csokoládéfogyasztási kultúráról, vad ízvilágú bonbonjairól is, most az ünnepek közeledtével pedig egy… Tovább »

Inspiráló karácsonyi ötletek: csokoládés muffin-por

Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült  nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!