Gyors egytál: Pirított édesburgonya-quinoa saláta avokádóval és kecskesajttal
                                  Egytálétel vagy saláta? Is-is! Laktató, finom, kellőképpen színes, így könnyebb elfelejteni, hogy még mindig tél van, viszont a lilahgyma és a petrezselyem üde íze már a tavaszt juttatja eszünkbe. Gyorsan elkészíthető ezért pl. jó kis vacsi lehet hétköznapi sietős estéken. A quinoát nagyon szeretjük, bár eleinte kicsit idegengedtünk a “vizuális megjelenésétől”, de ne ítéljünk… Tovább »
                
            
        
 A februári cukor- és édességmentes kihívás harmadik hete nagyon könnyen ment. Édességet már szinte egyáltalán nem kívántam. Nap elején inkább a nyers zöldségeket ettem, minden reggel kikészítettem magamnak rágcsákat (sárgarépa csíkokat, zellerszárat, kígyóuborkát). Napközben pedig a zöldséges ételeket ettem,  leginkább laktató leveseket, például sárgarépából krémlevest, aztán paradicsomlevest és meleg salátákat. Már többen megkérdezték tőlem a héten, mi történt velem, hogy ennyi…
                A februári cukor- és édességmentes kihívás harmadik hete nagyon könnyen ment. Édességet már szinte egyáltalán nem kívántam. Nap elején inkább a nyers zöldségeket ettem, minden reggel kikészítettem magamnak rágcsákat (sárgarépa csíkokat, zellerszárat, kígyóuborkát). Napközben pedig a zöldséges ételeket ettem,  leginkább laktató leveseket, például sárgarépából krémlevest, aztán paradicsomlevest és meleg salátákat. Már többen megkérdezték tőlem a héten, mi történt velem, hogy ennyi…  A svéd húsgolyókat mindig otthon, házilag készítem, évek óta egy bevált recept szerint. A lereszelt vöröshagyma, a darált hús, a tojás és a fűszerek (koriandermag, szerecsendió, bors) mellett sós vízben megfőtt krumpli is kerül bele, amit még melegen, krumplinyomóval török át, és keverek bele a húsgolyóba. Tejszínes mártás készül hozzá és mindig adok mellé pikáns áfonyalekvárt is. Az édesburgonyával annak idején könnyen megbarátkoztam és nagyon…
                A svéd húsgolyókat mindig otthon, házilag készítem, évek óta egy bevált recept szerint. A lereszelt vöröshagyma, a darált hús, a tojás és a fűszerek (koriandermag, szerecsendió, bors) mellett sós vízben megfőtt krumpli is kerül bele, amit még melegen, krumplinyomóval török át, és keverek bele a húsgolyóba. Tejszínes mártás készül hozzá és mindig adok mellé pikáns áfonyalekvárt is. Az édesburgonyával annak idején könnyen megbarátkoztam és nagyon… 